Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interes za grad

Požega traži rješenje za poduzetničku zonu

vedran neferović
Photo: Dusan Mirkovic/PIXSELL
16.07.2013.
u 12:40

Gospodarstvo će dati potporu sportu, kulturi i priredbama od interesa za grad Požegu

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović okupio je po prvi puta gospodarstvenike ovog kraja kako bi se upoznali sa problemima u njihovu radu, te što grad može učiniti na rješavanju. Tako se na okupu našlo dvadesetak vlasnika i direktora tvrtki koji su izrazili spremnost da se potporom  uključe u programe kulture i sporta, kao i organizaciju priredbi od interesa za grad. Zatražit će da te aktivnosti sufinanciraju i tvrtke koje imaju sjedište izvan ovog kraja.

-Donijet ćemo odluku koje udruge svojim programom djeluju od posebnog interesa za grad te im davati proračunska sredstva, a otvaranjem EU ureda udruge će moći aplicirati novac iz fondova – ističe požeški gradonačelnik. Najavljena je i mogućnost osnivanje posebnog „poola“ u koji bi poduzetnici izdvajali sredstva za sportske i kulturne udruge, priredbe, stipendije i slično.

Jedan od najvećih problema je nedostatak poduzetničke zone što zunači da nema prostora za ulaganja.

- Moramo u suradnji sa Požeško-slavonskom županijom tražiti zemljište i rješenje za tu zonu, no razmišljamo i o mogućnosti da to riješimo u suradnji sa nekom od susjednih općina – kaže Neferović dodajući da će Gradsko vijeće uskoro donijeti izmjene Prostornog plana što će omogućiti ulaganja i razvoj nekih tvrtki kao što su Zvečevo, Color emajl, Spin Valis, Grbić i druge.

>> Ojačati gospodarsku suradnju između Hrvatske i Makedonije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije