Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
član laburista

Povorku ponosa nazvao povorkom bolesnih pedera

ivica mraz (1)
Foto: Facebook
1/3
22.05.2012.
u 18:19

Sud časti ocijenit će je li Ivan Mraz prekršio pravila ponašanja i sukladno tome donijeti odgovarajuće mjere, odgovorio je Lesar

Samo nekoliko tjedana nakon ispada lokalnog policajca, u Bjelovaru je zabilježen novi homofobni ispad. Na društvenoj mreži Facebook neprimjerenim komentarom oglasio se Ivica Mraz, istaknuti član bjelovarskog ogranka i član Suda časti Hrvatskih laburista. Komentirajući izjavu ministra branitelja Freda Matića, koji je predložio da bi branitelji trebali osiguravati tzv. gay pride, laburist Mraz, umirovljeni hrvatski branitelj, na svom se profilu pita “Zar je Povorka ponosa pravi naziv” te dodaje da bi on tu kolonu nazvao povorkom bolesnih pedera. Na ovo je, predstavljajući se kao P. Novak, Večernjak mailom upozorio njegov navodni stranački kolega. O homofobnom ispadu on je, kako tvrdi, obavijestio i predsjednika županijske podružnice stranke i saborskog zastupnika Zlatka Tušaka. Razočaran njegovom reakcijom, Tušak je navodno rekao da je to Mrazova privatna stvar, a ne stvar stranke, Novak je odlučio istupiti iz stranke i obavijestiti medije.

Zlatko Tušak rekao nam je da mu je to prvi glas i da mu nitko o tome nije govorio.

– Ni jedan član izvršnog odbora ne bi se smio tako deklarirati, to je u suprotnosti sa stavovima stranke – osudio je istup Tušak i rekao da će sve ispitati. Predsjednik stranke Dragutin Lesar, koji nas je prvo uputio na podružnicu, navečer je u priopćenju naveo da će Sud časti ocijeniti je li Ivan Mraz prekršio pravila ponašanja i sukladno tome donijeti odgovarajuće mjere.

– Kao predsjednik stranke ne pratim Facebook profile naših članova, pa tako i profil od navedenog člana Ivana Mraza, koji je napisao homofobnu rečenicu na svom profilu. Informaciju o tome sam saznao tek jučer kasno navečer i zatražio izvješće o tome – odgovorio nam je Lesar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije