Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Povjerenstvo goni Bandića, a on ih tuži za 386.000 kuna

Povjerenstvo protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vodi dva postupka:
Objava 11. lipnja 2018. 7502 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 21
 • Vito:

  zgzg1234: Povjerenstvo plaća i struju i vodu, smeće, a ne plaća ono što je jasno vidljivo, jer su "oslobođeni" - Pričuva: nisu obveznici plaćanja -- Spomenička renta - nisu obveznici plaćanja __ Zašto su toga oslobođeni "drugo je pitanje"

  1 07:50 11. 6. 2018.
 • Deleted user:

  u nasoj hrvatskoj drzavi sve slici na grupni politicki sex tu vise nije vidljivo tko koga i zasto sexa iz dana u dan iz noci u noc....

  06:46 11. 6. 2018.
 • herojulice:

  Hahahahaha, opet se traži i tuži za kikiriki a nestale milijarde.

  08:06 11. 6. 2018.
 • Vito:

  Sad se pojavljuje nekoliko pitanja: Zašto, koji je razuman razlog, je netko oslobođen plaćanja pričuve??? __ "Na stranu" "državna ustanova" __ Pričuva je to novac kojim se zgrada održava i plaćaju ju korisnici prostora koji koriste zgradu, ili vlasnik prostora. ... prikaži još! __ Ako je zgrada u sustavu zaštite, onda poslovni prostori plaćaju spomeničku rentu. __ Tako dolazim do pitanja: što je to "komunalna naknada"??? __ Od kad sam to pitanje davno poslao novinarima, jer se stalno pojavljuje na računima, nisam dobio nikakav odgovor, kamoli nebulozan. __ Sad imate jasnu i javnu priliku čitateljstvu objasniti što je to "komunalna naknada", kad na računima postoji cijena struje, vode (tople i hladne), odvodnje, pričuva, spomenička renta, odvoz smeća, slivne vode __ Sve ima "razumno ime" __ Samo je komunalna naknada bez razumnog objašnjenja - što je to??? __ Uzimaju nam porez, uzimaju nam "prirez" -- što je "komunalna naknada"???

  08:00 11. 6. 2018.
 • Avatar krcedolac
  krcedolac:

  Bude još netko išao Gospi po utjehu.

  07:59 11. 6. 2018.
 • Vito:

  cuvarkuca: __ Imate li pisani dokaz na kojem piše da ste podmirili sve dugove prije izdavanja računa za dug??? __ Ako imate, onda ne morate platiti ništa, kamoli 40 kuna + zatezne kamate. __ Zato čuvajte sve račune najmanje 30 ... prikaži još! godina - jer "oni" čuvaju sve račune pa pokušajima i promašajima pronalaze naivce koji plaćaju, jer bacaju potvrde.

  08:18 11. 6. 2018.
 • Avatar grbadeva
  grbadeva:

  Dobili prostor besplatno, a plaćaju režije. Pa zar komunalna naknada ne spada u režije? Da, i baš je gradonačelnik osobno naplaćivao komunalnu naknadu.

  1 07:33 11. 6. 2018.
 • zgzg1234:

  Kakav kretenski clanak, povjerenstvo goni Bandica jer je cijela svrha i posao povjerenstva da to rade. Drugo, duzni su Gradu, ne njemu osobno. Sta bi to trebalo znaciti, da povjerenstvo prestaje s radom kad ostane duzno za vodu i smece? ... prikaži još!? Da je sefica povjerenstva slucajno dobila kaznu za prebrzu voznju, znaci da ne bi smjeli istrazivati Bozinovica zbog sukoba?

  07:34 11. 6. 2018.
 • prokurator:

  milaneeee bježi ti u poganu, ne mogu ti ništa kad si tamooo

  12:53 13. 6. 2018.
 • Avatar 3D-joy
  3D-joy:

  bandić je postigao sve što je htio...i još malo više od toga, zahvaljujući nefunkcioniranju pravne države u hrvata. očekujem podizanje spomenika pored fontana.

  09:05 11. 6. 2018.
 • Vito:

  Autor Iva Puljić-Šego - Ostalo je nejasno zašto se Grad Zagreb tek u siječnju 2017. sjetio da mu Povjerenstvo od 2014. godine duguje naknadu za korištenje prostora u Mutimirovoj. --- Povjerenstvo protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vodi dva postupka: Povjerenstvo ... prikaži još!o goni Bandića, a on ih tuži za 386.000 kuna ::: Kome je to nejasno??? __ Na priloženoj kopiranoj potvrdi se "jasno" vidi - Pričuva: nisu obveznici plaćanja -- Spomenička renta - nisu obveznici plaćanja --- komunalna naknada (334,36 m2) 68,36 kn -- naknada za uređenje (334,36 m2) 16,47 kn __ Ukupno bi to moralo biti 84,83 kn --- Tako je stvarno nejasno od kud im količina 386.000 kuna??? __ Nigdje na priloženoj kopiji nema nikakve obavijesti da su cijene određene mjesečno, već dio "4/2018" - znači ukupno do 4 mjeseca 2018.g. __ Na prilogu se jasno može pročitati: nije podmirio naknadu bez valajnog pravnog osnova. __ Znači da mu nitko nije dostavio valjani pravni osnov za podmirenje naknade __ Plaćate li vi račune bez valjane pravne osnove?? __ Očito ne plaćate, jer bi to bilo protuzakonito. __ "gradonačelnik" očito zlorabi položaj i ovlasti koristeći pravne nedrečenosti "našeg" zakonodavstva kako bi se održao iznad zakona i izvan zatvora

  07:46 11. 6. 2018.
 • Bubalamala:

  Milan nije odmah okrenuo kaput već je to radio postepeno da bi danas od bivše komunjare postao desni znači u konačnici lopov !

  08:47 11. 6. 2018.
 • Avatar cuvarkuca
  cuvarkuca:

  Ovo je stil rada GSKG-a, neažurnost. Na njihovim stranicama sam prije 2 godine vidio da sam dužan oko 40 kuna za komunalnu naknadu, pa sam ih zamoli mailom za pojašnjenje o čemu se radi. Odgovorili su mi da nisam dužan, ... prikaži još! odnosno da sam podmirio sve obveze. Nakon pol godine stiže redoviti račun s naznakom o dugovanju od tih 40 kuna + zatezne kamate. Trebalo im je oko godinu dana da potvrde dug, njima se ne žuri jer kamate idu.

  07:21 11. 6. 2018.
 • Vito:

  Povjerenstvo ne plaća ::: Tko je Povjerenstvo??? __ "Fizička osoba" ili "Pravna osoba" __ Ima li Povjerenstvo svoj O.I.B.??? __ Je li Povjerenstvo registrirano u Trgovačkom sudu??? __ Tko je osnivač povjerenstva??? __ Tko je vlasnik povjerenstva??? __ Povjerenstvo nije ... prikaži još!e d.d. (dioničko društvo) niti d.o.o. (društvo s ograničenom odgovornošću) niti O.P.G. (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) __ Tako je zanimljivo kako je moguće tužiti nešto što je osnovala država (sabor) za nešto što bi izravno moralo biti odvojeno od plaćanja bilo čega, budući plaćanje mora obavljati osnivač i njegovo knjigovodstvo, jer su to zaposlenici države koji plaću ne zarađuju obavljanjem poslova, prodajom proizvoda ili usluga te izdavanjem računa, nego im je država odredila mjesto i prostor rada, a "grad" je prihvatio i dopustio boravak u tom "određenom" prostoru uz neke "određene" "ugovorne" uvjete. __ Tko je, ili nije, obavljao "pomoćne poslove" za Povjerenstvo??? __ Očito je "gradonačelnik" pronašao "rupu u zakonu" te koristi svaku priliku za ostanak na slobodi.

  08:13 11. 6. 2018.
 • Ksantipa:

  Nikakvo povjernstvo, DORH, sud, Policija, Nitko, baš nitko, Bandiću ne može ništa. On se dobro osigurao, baš kao I Todorić, Mamić, Kutle, ...i ostale velike ribe. Hapse se i globe starice što prodaju grincajg i cvijeće. tu pred dučanom, da ... prikaži još!da bi si kupile kruh i mlijeko.

  08:21 11. 6. 2018.
 • Deleted user:

  Ne znam dali je "istina" ali kako se čuje, da je prodana "vruća voda strancu" na Jugozapadnom djelu grada? Znači izvori kipuće vode? Ako je to istina, gdje je ono iz Ustava RH: " Ni pedlja Hrvatske Zemlje ne smije ... prikaži još! se prodati"? Zar smo mi toliki telci da ne znamo iskoristiti tu vruću vodu, ako ne u Nove Toplice a onda bar u Radijatore stambenih zgrada? To nam je dao Dragi Bog, a ovaj Bandić morao je staviti "potpis" na tu prodaju ili "najam"? Čudo je također, kako "naši novinari nemju pojma" što se im pred nosom dešava?! Ako je to "istina", tada je to "strašna istina grada Zagreba"! Još jedna u nizu "prevara" građana grada!

  08:50 11. 6. 2018.
 • staroveski.jasna:

  Baš lijepo, oni nemoraju plaćati na vrijeme, zato nema novaca kad se rade fontane, pa Povjerenstvo ne plaća, onda se najednom sjete iz GSKG-a da mora platiti jer naravno nakon 3 godine ide zastara, pa sad se tužimo, da zamaglimo ... prikaži još! . Nije ni čudno što poskupljuju najednom domovi umirovljenika, i tako redom

  07:56 11. 6. 2018.
 • Rafael55:

  Ovi koji su dosli u sepetu samo pljackaju.

  14:43 11. 6. 2018.
 • prajdali100:

  U ovoj zemlji više nije jasno tko ga kome...

  07:50 11. 6. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.