Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?
Povratak na članak

Povjerenstvo goni Bandića, a on ih tuži za 386.000 kuna

Povjerenstvo protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vodi dva postupka:

Komentari 21

VI
Vito
07:50 11.06.2018.

zgzg1234: Povjerenstvo plaća i struju i vodu, smeće, a ne plaća ono što je jasno vidljivo, jer su "oslobođeni" - Pričuva: nisu obveznici plaćanja -- Spomenička renta - nisu obveznici plaćanja __ Zašto su toga oslobođeni "drugo je pitanje"

VL
DU
Deleted user
06:46 11.06.2018.

u nasoj hrvatskoj drzavi sve slici na grupni politicki sex tu vise nije vidljivo tko koga i zasto sexa iz dana u dan iz noci u noc....

VL
HE
herojulice
08:06 11.06.2018.

Hahahahaha, opet se traži i tuži za kikiriki a nestale milijarde.

VL
VI
Vito
08:00 11.06.2018.

Sad se pojavljuje nekoliko pitanja: Zašto, koji je razuman razlog, je netko oslobođen plaćanja pričuve??? __ "Na stranu" "državna ustanova" __ Pričuva je to novac kojim se zgrada održava i plaćaju ju korisnici prostora koji koriste zgradu, ili vlasnik prostora. __ Ako je zgrada u sustavu zaštite, onda poslovni prostori plaćaju spomeničku rentu. __ Tako dolazim do pitanja: što je to "komunalna naknada"??? __ Od kad sam to pitanje davno poslao novinarima, jer se stalno pojavljuje na računima, nisam dobio nikakav odgovor, kamoli nebulozan. __ Sad imate jasnu i javnu priliku čitateljstvu objasniti što je to "komunalna naknada", kad na računima postoji cijena struje, vode (tople i hladne), odvodnje, pričuva, spomenička renta, odvoz smeća, slivne vode __ Sve ima "razumno ime" __ Samo je komunalna naknada bez razumnog objašnjenja - što je to??? __ Uzimaju nam porez, uzimaju nam "prirez" -- što je "komunalna naknada"???

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
07:59 11.06.2018.

Bude još netko išao Gospi po utjehu.

VL
VI
Vito
08:18 11.06.2018.

cuvarkuca: __ Imate li pisani dokaz na kojem piše da ste podmirili sve dugove prije izdavanja računa za dug??? __ Ako imate, onda ne morate platiti ništa, kamoli 40 kuna + zatezne kamate. __ Zato čuvajte sve račune najmanje 30 godina - jer "oni" čuvaju sve račune pa pokušajima i promašajima pronalaze naivce koji plaćaju, jer bacaju potvrde.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
07:33 11.06.2018.

Dobili prostor besplatno, a plaćaju režije. Pa zar komunalna naknada ne spada u režije? Da, i baš je gradonačelnik osobno naplaćivao komunalnu naknadu.

VL
DU
Deleted user
07:34 11.06.2018.

Kakav kretenski clanak, povjerenstvo goni Bandica jer je cijela svrha i posao povjerenstva da to rade. Drugo, duzni su Gradu, ne njemu osobno. Sta bi to trebalo znaciti, da povjerenstvo prestaje s radom kad ostane duzno za vodu i smece?? Da je sefica povjerenstva slucajno dobila kaznu za prebrzu voznju, znaci da ne bi smjeli istrazivati Bozinovica zbog sukoba?

VL
PR
prokurator
12:53 13.06.2018.

milaneeee bježi ti u poganu, ne mogu ti ništa kad si tamooo

VL
Avatar 3D-joy
3D-joy
09:05 11.06.2018.

bandić je postigao sve što je htio...i još malo više od toga, zahvaljujući nefunkcioniranju pravne države u hrvata. očekujem podizanje spomenika pored fontana.

VL
VI
Vito
07:46 11.06.2018.

Autor Iva Puljić-Šego - Ostalo je nejasno zašto se Grad Zagreb tek u siječnju 2017. sjetio da mu Povjerenstvo od 2014. godine duguje naknadu za korištenje prostora u Mutimirovoj. --- Povjerenstvo protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vodi dva postupka: Povjerenstvoo goni Bandića, a on ih tuži za 386.000 kuna ::: Kome je to nejasno??? __ Na priloženoj kopiranoj potvrdi se "jasno" vidi - Pričuva: nisu obveznici plaćanja -- Spomenička renta - nisu obveznici plaćanja --- komunalna naknada (334,36 m2) 68,36 kn -- naknada za uređenje (334,36 m2) 16,47 kn __ Ukupno bi to moralo biti 84,83 kn --- Tako je stvarno nejasno od kud im količina 386.000 kuna??? __ Nigdje na priloženoj kopiji nema nikakve obavijesti da su cijene određene mjesečno, već dio "4/2018" - znači ukupno do 4 mjeseca 2018.g. __ Na prilogu se jasno može pročitati: nije podmirio naknadu bez valajnog pravnog osnova. __ Znači da mu nitko nije dostavio valjani pravni osnov za podmirenje naknade __ Plaćate li vi račune bez valjane pravne osnove?? __ Očito ne plaćate, jer bi to bilo protuzakonito. __ "gradonačelnik" očito zlorabi položaj i ovlasti koristeći pravne nedrečenosti "našeg" zakonodavstva kako bi se održao iznad zakona i izvan zatvora

VL
BU
Bubalamala
08:47 11.06.2018.

Milan nije odmah okrenuo kaput već je to radio postepeno da bi danas od bivše komunjare postao desni znači u konačnici lopov !

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:21 11.06.2018.

Ovo je stil rada GSKG-a, neažurnost. Na njihovim stranicama sam prije 2 godine vidio da sam dužan oko 40 kuna za komunalnu naknadu, pa sam ih zamoli mailom za pojašnjenje o čemu se radi. Odgovorili su mi da nisam dužan, odnosno da sam podmirio sve obveze. Nakon pol godine stiže redoviti račun s naznakom o dugovanju od tih 40 kuna + zatezne kamate. Trebalo im je oko godinu dana da potvrde dug, njima se ne žuri jer kamate idu.

VL
VI
Vito
08:13 11.06.2018.

Povjerenstvo ne plaća ::: Tko je Povjerenstvo??? __ "Fizička osoba" ili "Pravna osoba" __ Ima li Povjerenstvo svoj O.I.B.??? __ Je li Povjerenstvo registrirano u Trgovačkom sudu??? __ Tko je osnivač povjerenstva??? __ Tko je vlasnik povjerenstva??? __ Povjerenstvo nijee d.d. (dioničko društvo) niti d.o.o. (društvo s ograničenom odgovornošću) niti O.P.G. (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) __ Tako je zanimljivo kako je moguće tužiti nešto što je osnovala država (sabor) za nešto što bi izravno moralo biti odvojeno od plaćanja bilo čega, budući plaćanje mora obavljati osnivač i njegovo knjigovodstvo, jer su to zaposlenici države koji plaću ne zarađuju obavljanjem poslova, prodajom proizvoda ili usluga te izdavanjem računa, nego im je država odredila mjesto i prostor rada, a "grad" je prihvatio i dopustio boravak u tom "određenom" prostoru uz neke "određene" "ugovorne" uvjete. __ Tko je, ili nije, obavljao "pomoćne poslove" za Povjerenstvo??? __ Očito je "gradonačelnik" pronašao "rupu u zakonu" te koristi svaku priliku za ostanak na slobodi.

VL
KS
Ksantipa
08:21 11.06.2018.

Nikakvo povjernstvo, DORH, sud, Policija, Nitko, baš nitko, Bandiću ne može ništa. On se dobro osigurao, baš kao I Todorić, Mamić, Kutle, ...i ostale velike ribe. Hapse se i globe starice što prodaju grincajg i cvijeće. tu pred dučanom, dada bi si kupile kruh i mlijeko.

VL
DU
Deleted user
08:50 11.06.2018.

Ne znam dali je "istina" ali kako se čuje, da je prodana "vruća voda strancu" na Jugozapadnom djelu grada? Znači izvori kipuće vode? Ako je to istina, gdje je ono iz Ustava RH: " Ni pedlja Hrvatske Zemlje ne smije se prodati"? Zar smo mi toliki telci da ne znamo iskoristiti tu vruću vodu, ako ne u Nove Toplice a onda bar u Radijatore stambenih zgrada? To nam je dao Dragi Bog, a ovaj Bandić morao je staviti "potpis" na tu prodaju ili "najam"? Čudo je također, kako "naši novinari nemju pojma" što se im pred nosom dešava?! Ako je to "istina", tada je to "strašna istina grada Zagreba"! Još jedna u nizu "prevara" građana grada!

VL
SJ
staroveski.jasna
07:56 11.06.2018.

Baš lijepo, oni nemoraju plaćati na vrijeme, zato nema novaca kad se rade fontane, pa Povjerenstvo ne plaća, onda se najednom sjete iz GSKG-a da mora platiti jer naravno nakon 3 godine ide zastara, pa sad se tužimo, da zamaglimo . Nije ni čudno što poskupljuju najednom domovi umirovljenika, i tako redom

VL
RA
Rafael55
14:43 11.06.2018.

Ovi koji su dosli u sepetu samo pljackaju.

VL
PR
prajdali100
07:50 11.06.2018.

U ovoj zemlji više nije jasno tko ga kome...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.