Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Povjerenstvo će uskoro odlučiti o Tomislavu Karamarku

Dalija Orešković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
08.06.2016.
u 13:02

I predmet bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (u vezi s poslovanjem tvrtke njegove bivše supruge ATO Inženjering s Hrvatskom elektroprivredom - HEP) je u obradi i kada bude spreman o njemu će se javno raspravljati, potvrdila je Orešković Hini.

Predmet prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa napreduje i vjerujem da ćemo vrlo brzo obavijestiti javnost kada će biti javna sjednica na kojoj će biti objavljena konačna odluka, izjavila je u srijedu predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 18. svibnja postupak u slučaju Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL. Povjerenstvo će ispitati je li Karamarko sudjelovao u bilo kakvom donošenju odluka vezano uz arbitražu koja se vodi između Hrvatske i MOL-a, može li ga to u buduće dovesti u sukob interesa i je li se propustio deklarirati o tom poslovnom odnosu.

Zahtjev Povjerenstvu Karamarko je podnio nakon što je tjednik "Nacional" objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki Drimia u vlasništvu njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

I predmet bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (u vezi s poslovanjem tvrtke njegove bivše supruge ATO Inženjering s Hrvatskom elektroprivredom - HEP)  je u obradi i kada bude spreman o njemu će se javno raspravljati, potvrdila je Orešković Hini.

>> Nova prijava protiv Karamarka: Neistinito prikazao vlasničku strukturu tvrtke Soboli?

>> Povjerenstvo za sukob interesa: Pokrenut ćemo postupak protiv Tomislava Karamarka

Komentara 34

KL
klokun
13:25 08.06.2016.

Povjerenstvo ce donijeti jedinu mogucu odluku, nikakva sukoba interesa nije bilo i onda udbo medijska mafija i provoditelji njene politike trebaju nestati iz politike. Petrov i njegova sekra moraju nestati iz politike.

DJ
djurokinez2016
14:23 08.06.2016.

Mene zanima Josipovićev Zamp, pismohrana brace Kreše, Jakovinini EU fondovi, Šegon, Linić, Lalovac, predstečajne nagodbe (pljačka stoljeća) Croatia osiguranje, Vrdoljakovi razvodnici, Zmajlovićev Tower, DUUDI i krađa 16,6 milijardi, Kotromanović i mig-ovi 140 milijuna, Mesić, pokradeni čekovi i Patria, Vrdoljak i krađa 150 milijuna iz HEP-a, plaćanje jebačine Zorana Milanovića, lopovluk Marina Lovrić Merzel i Vlahušića, crtač svastike, provala u MUP i pljačka od strane SDP -ove milicije čak iz ”opozicije” i td

CI
CIPS
13:36 08.06.2016.

Nadam se da partija druga Zoke nema utjecaj na Povjerenstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije