Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo podrhtavanje

Potres jačine 3,4 po Richteru kod Petrinje: 'Jak udar uz podrhtavanje. Jači nego inače'

EMSC
07.11.2022.
u 10:30

- Opet jako zatreslo - jedan je od komentara na stranici EMSC-a.

Umjeren potres pogodio je jutros područje Petrinje.

- Danas, 7. studenog 2022. godine u 10 sati i 21 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Taborišta, 10 km južno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV - V stupnja EMS ljestvice - javili su iz Seizmološke službe Hrvatske.

EMSC je prvo javio kako je potres bio jačine 3,7 stupnjeva po Richteru te nakon toga su snizili procjenu na 3,1 stupnjeva po Richteru.

- Opet jako zatreslo - jedan je od komentara na stranici EMSC-a.

- Jak udar uz podrhtavanje u centru Petrinje. Jači nego inače... - napisao je drugi korisnik.

Prošle srijede zabilježen je i umjeren potres kod Gline.

- U 11 sati i 52 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres magnitude M=3.5 s epicentrom kod Donje Jame, 11 km sjeverno od Gline. Intenzitet u epicentru iznosio je IV-V stupnja EMS - javili su tada iz Seizmološke službe Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar utunelu
utunelu
15:01 07.11.2022.

Da postoji volja potres s može predvijeti pa bi tako znalo da ove aktivnosti su normalne ili su predznak

ŠV
Švapski
10:41 07.11.2022.

Zagreb je jutros iznenadio spoj sunca i oblaka! Strahuje se da će sunce izaći poslijepodne. Prema posljednjim izvješćima, temperatura je samo 11 stupnjeva i gotovo da ne raste tijekom dana. Ljudi se pozivaju na mir i pozorno praćenje kretanja vremena!

MM
Marljivi mrav
11:54 07.11.2022.

Damo mirno bez panike, sunce je još uvjek tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije