Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Ervačić

Potencijalni kupac radnicima vikao da su budale i primitivci

'agro_nnn_pod_070213 (2)'
''
08.02.2013.
u 11:30

Bahato ponašanje njegov je stil, znam ga ja još iz Slavonije. Vrlo jasno je rekao da on ne treba ove radnike - ističe predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković

Sindikat PPDIV-a oštro je osudio incident kojeg je 4. veljače u đurđevačkoj Naturi Agro izazvao Mirko Ervačić, vlasnik Osatine grupe iz Semeljaca i potencijalni kupac tvrtke u stečaju.

Obrušio se i na zaštitare

\"Odmah po dolasku, na ulazu, Ervačić je zajedno sa svojim suradnicima započeo s grubim vrijeđanjem zaštitara i zaposlenih, koji su ga došli dočekati i dati mu sve potrebne informacije. Nazivajući ih kretenima, primitivcima i budalama, prije nego što je i postao vlasnikom, zorno je pokazao svoje pravo lice, i kao čovjek i kao poslodavac\", istaknuo je u priopćenju predsjendik PPDIV-a Šimo Orešković, dodavši da je Ervačić odbijanjem zaštitaru pokazati osobnu iskaznicu pokazao i da njegovi motivi namjere kupovine Nature Agro nisu iskreni.

- Bahato ponašanje njegov je stil, znam ga ja još iz Slavonije. Vrlo jasno je rekao da on ne treba radnike, a bez njih nije i ne može biti ni proizvodnje niti prihoda za vlasnika - kazao je jučer Orešković, koji smatra da Ervačić očito ima dogovor s Hypo-bankom kao najvećim vjerovnikom, a koja mu je, kaže, već davala kredit za farme u Slavoniji.

- Uvjeren sam da mu nije u interesu spas Nature Agro, nego samo želi doći jednog vrijednog dijela - oštar je Orešković, koji je prozvao i gradonačelnika Đurđevca Slavka Građana, poručivši mu da je sramota da je svojedobno izjavio da su radnici ti koji \"koče\" stečaj.

Rad stečajne upraviteljice Sanje Mihalić iz Varaždina nije želio komentirati, ali je rekao da je činjenica da stečaj ide presporo.

Gradonačelnik je kazao da mu je želja da se Natura Agro što prije proda i stavi u funkciju, a incident, kao i prozvani Ervačić, nije komentirao.

Prodana mljekara i pekara

- Svatko tko plati je ozbiljan kupac i ima jasan plan - smatra Gračan.

Natura Agro u najboljim danima zapošljavala je 300-tinjak radnika plus kooperante, a danas ih je tamo samo 30-ak. Dosad su prodane mljekara i pekara, za 10,5 milijuna kuna, gotovo sva pokretnina i trgovina u središtu grada. Na \"bubnju\" su još velika količina zemlje, tvornica stočne hrane, voćnjaci, hladnjače...

Šimo orešković

predsjednik sindikata PPDIV-a

\"Bahato ponašanje Ervačićev je stil, znam ga ja još iz Slavonije. On ne treba ove radnike\"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije