Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Posao na burzi čekaju 82 liječnika

Naslovnica 30. 4. 2018.
30.04.2018.
u 00:00

Iz nekog razloga došlo je do zastoja kod raspisivanja staža, priznaje ministar Kujundžić, no tvrdi da se taj problem već otklanja

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje prijavljena su 82 nezaposlena liječnika! Podaci su to Zavoda od 31. ožujka. Od ta 82 liječnika 16 ih je s položenim stručnim ispitom, što znači da mogu raditi, dok 66-ero nema licencu ili još nije ni odradilo pripravnički staž. Među doktorima koji čekaju na burzi najviše je onih u Zagrebu (25), Splitsko-dalmatinskoj županiji (21) i Primorsko-goranskoj županiji (16).

Gube vrijeme zbog propusta

Ova informacija zvuči zbilja nevjerojatno kad znamo da nam jako puno liječnika u sustavu nedostaje, a nedostaje ih i u Europi odakle liječnike privlače puno boljim uvjetima rada. U sljedećih deset godina umirovit će se oko 4000 liječnika. Mladi su ti kojima je najlakše otići iz zemlje. Pustimo li ih da gube vrijeme na administrativne propuste i traljavost sustava umjesto da se kontinuirano obrazuju i usavršavaju, to njihovu odluku o odlasku može samo ubrzati.

Iz nekog razloga došlo je do zastoja kod raspisivanja staža, što je rezultiralo određenim brojem ljudi koji ga čeka, priznaje ministar zdravstva prof. Milan Kujundžić, no objašnjava i kako se taj problem već otklanja.

>> Cijeli tekst pročitajte u dvobroju Večernjeg lista ili e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Peruško: Protivnici su u manjini, nagodba će proći

>> Nove smjernice: Što je sve zabranjeno na Facebooku

>> Guverner Engleske banke: Roboti bi nas mogli vratiti u marksizam

>> Tajanstveni Albanac: Tko je menadžer zvani Fali

>> Američki cvrkčak širi zlatnu žuticu od Istre do Iloka

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
07:52 30.04.2018.

Sto rade uhljebi u Saboru i Vladi?Rijesimo ih se glasovanjem za Zivi zid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije