Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poruka s računa širi se društvenim mrežama: 'Izađimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju države'

- Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%.Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti – kaže vlasnik.
24. lipnja 2020. u 08:43 20 komentara 4959 prikaza
Račun s porukom
Foto: PIXSELL/Morski.hr

U Općini Kostrena gosti u Mosquito baru uz kavu i račun dobiju i zanimljivu poruku koja objašnjava zašto je cijena upravo tolika. 

Dubrovnik: Predstavljeni kandidati Restart koalicije u X. izbornoj jedinici skup u dubrovniku Bernardić najavljuje: 'Nećemo oporezivati investicije i smanjit ćemo PDV na ugostiteljstvo'

„PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne“, stoji u poruci.

Portal Morski.hr nazvao je ugostitelja koji stoji iza ove neobične ideje.

Račun s porukom | Autor : Morski.hr Foto: Morski.hr

– To je bilo jednostavno zato što mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju nekoliko stotina milijuna stanovnika, stoji PDV koji sam naveo, po čemu smo to mi drukčiji, a promoviramo se kao turistička zemlja? Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 posto i kad su ga digli na 25 posto, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV od 13 posto .Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti.  Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, toliko se državi daje novca – rekao je Miro Juraj, vlasnik Mosquito bara u Kostreni.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

dugogodišnji prijatelj i suradnik
Zaista tužno: Duško Lokin otkrio pravi razlog zašto nije bio na Kićinu sprovodu
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • sasa_bjelov:

  Spanija?? nekako mi se cini da bi ova osnovica, i da se smanji PDV, i dalje ostala ista.

 • billynik:

  Hrvati kažu Španjolska a ne Španija, pametnom dosta.

 • Avatar Edgedancer
  Edgedancer:

  Ne sjećam se da je išta pojeftinilo (osim el. energije) kad se spustio PDV i pala cijena goriva. No svaki put poskupi kad se to dvoje poveća. Lažu vlade, ali lažete i vi!