Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGOSTITELJ IZ KOSTRENE

Poruka s računa širi se društvenim mrežama: 'Izađimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju države'

Račun s porukom
Foto: PIXSELL/Morski.hr
24.06.2020.
u 08:43

- Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%.Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti – kaže vlasnik.

U Općini Kostrena gosti u Mosquito baru uz kavu i račun dobiju i zanimljivu poruku koja objašnjava zašto je cijena upravo tolika. 

„PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne“, stoji u poruci.

Portal Morski.hr nazvao je ugostitelja koji stoji iza ove neobične ideje.

Foto: Morski.hr

– To je bilo jednostavno zato što mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju nekoliko stotina milijuna stanovnika, stoji PDV koji sam naveo, po čemu smo to mi drukčiji, a promoviramo se kao turistička zemlja? Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 posto i kad su ga digli na 25 posto, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV od 13 posto .Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti.  Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, toliko se državi daje novca – rekao je Miro Juraj, vlasnik Mosquito bara u Kostreni.

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
09:06 24.06.2020.

Spanija?? nekako mi se cini da bi ova osnovica, i da se smanji PDV, i dalje ostala ista.

BI
billynik
09:14 24.06.2020.

Hrvati kažu Španjolska a ne Španija, pametnom dosta.

Avatar Edgedancer
Edgedancer
09:14 24.06.2020.

Ne sjećam se da je išta pojeftinilo (osim el. energije) kad se spustio PDV i pala cijena goriva. No svaki put poskupi kad se to dvoje poveća. Lažu vlade, ali lažete i vi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije