Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Poreznici odbacili optužbe da su HDZ-ovi ministri financija oštetili Federaciju BiH

Vjekoslav Bevanda
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
27.03.2019.
u 17:41

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH odbacilo je u srijedu navode iz kaznene prijave protiv dvoje hrvatskih ministara financija s razine države i entiteta Federacije BiH Vjekoslava Bevande i Jelke Milićević koju je podnio entitetski premijer

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH odbacilo je u srijedu navode iz kaznene prijave protiv dvoje hrvatskih ministara financija s razine države i entiteta Federacije BiH Vjekoslava Bevande i Jelke Milićević koju je podnio entitetski premijer Fadil Novalić iz vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) tvrdeći da su oštetili entitet za 32 milijuna maraka (oko 16 milijuna eura) prigodom donošenja odluka o raspodjeli sredstava za financiranje izgradnje autocesta. 

Kako je priopćeno nakon sjednice u Mostaru, većinom glasova članova upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, pandana hrvatskoj carinskoj i poreznoj upravi, kojega čine tri ministra financija s razine države, te dva entiteta kao i tri stručnjaka, zaključeno je da su sve odluke donesene prošle godine o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarina za autoceste usvojene sukladno zakonu, poslovniku i procedurama ove institucije.

Takav će odgovor ova institucija dostaviti državnom odvjetništvu BiH koje je pokrenulo istragu po prijavi entitetskog premijera Novalića. 
Ranije je Novalić ustvrdio kako je odlukom o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarine za izgradnju autocesta i izgradnju i rekonstrukciju drugih cesta, koju je upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje donio u srpnju ove godine, Federacija BiH oštećena za oko 16 milijuna eura. Po njegovim navodima za toliki je iznos oštećena Federacija BiH u interesu Republike Srpske. 
Ranije je najavio da će upravo zbog toga što HDZ-ovi ministri kontroliraju državne i federalne financije, tražiti da Stranka demokratske akcije u budućoj raspodjeli resora upravo dobije prvu poziciju u ovome resoru. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar crvenikartonzbogistine
crvenikartonzbogistine
22:53 27.03.2019.

Bas me zanima koliko HEP od 2005 placa elektricnu energiju koju uzima od BH hidroelektrana? Kako moze da hidroelektrane Jajce1 i Jajce 2 budu Hrvatske ? Niti ih je RH pravila niti se nalaze u RH a na njima pisee HEP??? Volio bih iskrene odgovore jer ja tamo ne zivim, daleko sam od nacionalizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije