Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol
Povratak na članak

Porez za drugi stan kao za vikendicu ako nije u najmu

Porez će biti jednak komunalnoj naknadi ako se u nekretnini živi, a bit će teret vlasnicima kojima lokalne vlasti dosad nisu naplaćivale porez na vikendice

Komentari 22

Avatar abakus
abakus
07:24 28.04.2017.

Baš sam radoznao što će biti kad ovaj porez uvedu i kad krenu prvi iznosi na naplatu pa kad stane tužaljka građana opletenih po džepu po svim medijima... I kad se ispostavi da je iznos koji moraju plaćati za stan plus neku staru roditeljsku kuću na selu u kojoj nitko više ne živi jedno 7 puta veći nego što su dosad plaćali jer je stara kuća na selu proglašena za vikendicu :D Umjesto da ljudi ovo sada zaustave opet će čekati da im se nešto negativno prvo uvede pa onda naknadno kukati i tražiti opoziv zakona... koji tada više neće biti moguće opozvati i koji će svoju štetu već napraviti. Uobičajeno kod nas.

VL
DA
Danko
08:15 28.04.2017.

Nije mi jasno, kad god uvode neki porez, pozivaju se na Norveski model, Austrijski, Njemački a nikad se ne pozivaju na njihov životni standard, prosječnu plaču... Uz Norvesku(Njemacku...)prosjecnu placu i ja bih placao duplo veci porez na nekretnine od predloženog!

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
08:41 28.04.2017.

A zašto je opet Crkva izuzeta od poreza. Pa po imovini koju imaju, Hrvatska proračun bi bio veći za par milijardi kuna godišnje. Tko je Crkva da se nju izuzima, a sve ostale naivne građane ne.

VL
Avatar javorko
javorko
07:44 28.04.2017.

kak se oni smijulje,ko da su pricali nesto vrlo pametno i inteligento,a u biti lupetaju hrpu priglupih fraza...ova drzava je propala a pokazatelj je to kad uvode pljackaske poteze..narode spavate ..pljackaju vas ..rade od nas budale..pustimo razne antifasiticke i ostale predstave..drzave je mrtva bankrotirala..je..nisu u stanju provodite kontrole priljeva novaca..novac im curi a ne znaju i ne mogu napuniti fiskalnu blagajnu..zato imaju nas kmetove i od nas uzimaju kad i sta hoce!!i svi koji dodu u prililku upravljati sredstvima to rade..oni ne znaju i ne mogu napraviti niti jedan logican i kvalitetatan potez..raspustite sabor on je tako i tako nepotreban,jwer u njemu raspravljate gluposti..ako hocete voditi filozofske rasprave možete ali necemo vas placati !!!

VL
RZ
Rocky.Zg
11:55 28.04.2017.

Porez na nekretnine ukida privatno vlasništvo. Jer ako ne platiš, država ti uzme tu nekretninu. E sad, jesi ti bolestan, nezaposlen ili jednostavno nemaš novaca, to njih ne zanima. Za ovako siromašan narod, to je katastrofa.

VL
DA
Danko
08:11 28.04.2017.

....Izmislit ce sigurno. I povecati! Prvi korak je donijeti zakon a poslije je lako manipulirati

VL
TO
tonkica
09:47 28.04.2017.

E sad, ako sam ja dobro shvatila kuca-novogradanja imat ce veci koeficjent od kuce koja je gradena prije 1987? Ako je to tako to je iznimno glup potez, jednako glup onom povecanju poreza koje su uveli za nove automobile (nee mislim na luksuznu klasu). Naime, vecina novogradnja prati nove standarde u ustedi energije i ovime uopce ne poticu rusenje starih objekta, dotrajalih objekata i gradnju novih, ekoloski prihvatljivih.

VL
DU
Deleted user
09:20 28.04.2017.

Zašto ove iz porezne niste pitali iz kojeg razloga nisu naplatili porez Agrokoru.?

VL
PO
Posten
08:33 28.04.2017.

Porez mora a 10 godina cekam gradjevinsku dozvolu i jos je nema! Necu da placam porez dok ne dobijem gradjevinsku dozvolu!

VL
DR
Draš
10:53 28.04.2017.

Tragedija je ili komedija(kako se uzme) ,da narod plača likove(vidi kako su veseli),koji jedino što rade je izmišljanje novih nameta ,da bi si sa njima podebljali beriva.

VL
MA
medjimurec_at
12:56 28.04.2017.

Taj porez je lopovluk , kradja il skraceno mafijaska posla . Maric je zasluzio da ode zbog novog nameta a ne zbog Agrokora samo su Mostovci preglupi da to shvate .

VL
ST
Stipeprof
12:25 28.04.2017.

A zašto crkva neće plaćati porez na nekretnine?

VL
AR
Archangel711
11:24 28.04.2017.

A zašto je crkva izuzetak, ta banda ima najviše a najmanje doprinose društvu

VL
ZB
zgrada_bez_parkinga
12:42 28.04.2017.

Ja to necu placati, nisam gl*up. Cak je vecernji list promijenio web dizajn ....da ukine onih "5 zvijezdica" jer bi na ovom clanku bila ocjena negativna. Logicno.

VL
DU
Deleted user
09:26 28.04.2017.

Odlično. Sad će svi prognanici i povratnici kojima je država obnovila ili sagradila kuće imati veći porez. Jer to im je falilo u životu!

VL
IV
Ivo105
14:29 28.04.2017.

Porez na imovinu i nekretnine? građani su platili porez kad su gradili te nekretnine! koliko poreza platimo kad kupujemo u dućanu i slično! što im još treba! to nije porez na imovinu i nekretnine, to je harač na privatno vlasništvo i harač na muku,što je njih briga što i koliko netko ima na svom privatnom vlasništvu,sve je to stečeno radom i ako si više radio i mučio se i više si imovine stvorio to ćeš više silom zakona novaca dati u tuđe đepove,fuj! potpisivajmo svi peticiju protiv poreza na nekretnine, to je jedino što možemo mi nemoćni građani! neka vide da nas ima!

VL
SS
sergej.sad
09:36 28.04.2017.

porez mora bit naplaćen za svaku nekretninu koja nije u najmu. ako se ne naplaćuje porez na dohodak iz najma, mora se oporezovati imovina. iznimke će zakon učniti neprovedivim i nepravednim jer oni rijetki koji ga ne uspiju izbjeći ćee se opravdano pobuniti.

VL
Avatar GlobalMediaPlanet
GlobalMediaPlanet
16:26 10.08.2017.

'PLENKOVIĆEVA' LIPA JE PROVALJENA! Peticijom su htjeli zaustaviti slanje Majinog predloška Ustavnom sudu! Šaljite predložak! https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/posts/1236014013177399 Naše tri objave, u kojima Maja Sačer i portal 'Global Media', inicijatori akcije ''Nećemo porez na nekretnine''pozivaju građane da skinu predložak i pošalju gaju ga poštom Ustavnom sudu (preko 5000 građana ga je već skinulo), kao i naša objava odluke Ustavnog suda Slovenije o poništenju vladinog zakona poreza na nekretnine, podijeljene više od 2000 puta, prisilila je Plenkovića da odgodi ovaj kontraverzni zakon. Najmanje 300 tisuća osoba vidjelo je naše objave, pomnoženo sa članovima obitelji, prijateljima.... izračunajte sami koliko je to ljudi! I to je zaustavilo Porez na nekretnine a ne režimska Udruga 'Lipa'. Zašto nas nisu zvali na HRT, NOVA-TV...? Razmislite malo! Ustavni sud Slovenije poništio vladin Zakon o porezu na nekretnine! https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/posts/819360744892789

VL
DU
Dudek
13:10 28.04.2017.

Ovi drugovi znaju,samo za poreze ,poskupljena,prodaju naredne imovine i dobra.Sebi uzimaju provizije od raznih mešetara.Oni se bogate a nas sirotinju prave pacijente za PITOMAČU. Dokle tako? Sve rasprodaše, nisu sposobni niti javni WC ekonomski zdravo voditi. Ovo je moje osobnoo mišljenje o političarima (profiterima) u R.Hrvatskoj.Sad se bunimo o graničnim gužvama.Da ste drugovi politčari bili pametni i vodili brigu o svom narodu bili bi u Šengenskoj zoni.Vi ste gledali svoj interes,za narod me baš briga.SRMOTA !

VL
PO
portugisac
07:53 28.04.2017.

Mislim da je vrijeme da se uvede taj porez. Sada plačam da niti sam neznam šta sve i zašto. Porez na stan ili kuću za odmor. Komunalne naknade. Razne vode od one preko brojila, pa slivne, pa Velebitske pa pomorsko dobro i neznam šta sve. Uplatnice prestižu jedna drugu. Nadam se da opčine pored poreza ne će izmisliti neka nova davanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.