Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalni stožer
Povratak na članak

Porast novozaraženih. Imamo 747 novih slučajeva. Preminulo je 7 osoba

Do danas je ukupno testirana 1,361.483 osoba, od toga 7292 u posljednja 24 sata

Komentari 7

Avatar Temida
Temida
10:37 03.03.2021.

Do 2020. g., u pandemijama respiratornih infekcija, građani su imali dva izbora: 1) ako su rizični ili se boje virusa, zaključaju se, maskiraju, cijepe i čine što god žele kako bi se zaštitili 2) ako pak se ne žele sami zaključati ili drukčije zaštiti, pa stradaju od virusa, krivi su si sami. Dakle prilično jednostavan i pravičan izbor. Onda se 2020. g. dogodio kopernikanski obrat i političari diljem svijeta počeli su slijepo slijediti totalitarne metode komunističke Kine koja ne mari za ljudska prava i slobode. Pa je umjesto zaštite ili samozaštite rizičnih, počeo PCR lov, progon i tamničenje nevinih ljudi. Cijeli koncept odgovornosti okrenut je naopačke. Masa nevinih počela se kažnjavati, bilo prisilnim zaključavanjem i maskiranjem, bilo zabranom rada, druženja i putovanja, bilo blokadom zdravstvenih usluga. A sve zato što je manjina rizičnih neodgovorna u samozaštiti, pa strada od virusa. Zašto bi netko bio kažnjen zbog tuđe neodgovornosti? Zašto bi društvo bilo pod stalnom represijom, kontrolom i ekonomskom recesijom, a samo zato što manjina rizičnih ne mari za samozaštitu? Ovo kinesko totalitarno ludilo treba ukinuti i vratiti gore navedeni izbor koji je vrijedilo do 2020. g. Što prije političari to naprave, manje će stradati na drugom Nürnberškom procesu koji im slijedi.

VL
Avatar Grunf
Grunf
10:35 03.03.2021.

ja mislim da bi zaražene trebalo likvidirati jer su prijetnja za društvo...možda bi kineski model ili sjeverno korejski bio idealan

VL
ST
stefj
10:29 03.03.2021.

A eto rasta... Kao što rekoh, treba gledati brojke od srijede do subote. Sad će opet oštromjeraši divljati, za sve će biti kriva kava za van... Ono što treba vidjeti jest kretanje po županijama, da vidimo koliko raste tamo gdje je već bio vrh, npr. u Zagrebu, Varaždinu ili Međimurju... Dolje Dalmacija i Dubrovnik nisu imali tolike količine oboljelih prije...

VL
PA
palacinka
11:13 03.03.2021.

Ljudi moji, brojke umrlih od covida u strmoglavnom padu. Pojavijo se neki novi soj zarasnji ali i bezopasnji od starog. Corona spušta se na rang obićne prehlade.

VL
Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
11:02 03.03.2021.

virus je u hrv stanacko i vjersko pitanje mada su ovi zadnji unisteni do kraja a ocito im nije dosta

VL
Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
10:44 03.03.2021.

nije li cudno blesavo da jedino u hrvatskoj se smanjuje broj zarazenih?

VL
DA
dario131
10:29 03.03.2021.

Treba bolje nadzirat zaražene jer se ne pridržavaju mjere izolacije

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.