Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prati im svaki korak

Popisao 4000 dužnosnika i njihove afere stavio na web

antun kapraljević
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
23.04.2014.
u 14:30

Datum i mjesto rođenja, ali i afere koje se vežu uz njihova imena – razotkriva to već jedan “klik” mišem na internetu...

Datum i mjesto rođenja, ali i afere koje se vežu uz njihova imena – razotkriva to već jedan “klik” mišem na internetu. Sve o onima koji raspolažu njihovim novcem, građani mogu saznati u svojevrsnoj bazi podataka na portalu znakovita imena – Savjest. Opsežna posla popisivanja više od 4000 dužnosnika, od lokalnih do europarlamentaraca, prihvatio se Antun Kapraljević, bivši saborski zastupnik HNS-a i današnji laburist.

Bušili mu gume i prijetili

– Pratim ih od trenutka stupanja na vlast do odlaska, opisuje. Uz biografije dužnosnika “lijepi” i intervjue i vijesti iz medija, ali i karikature i fotomontaže. Stvara time, kaže, kompletnu sliku. No šest se godina, sve donedavno, nije znalo tko se iza toga krije. – Nije mi zato nitko ni prijetio – šali se on. Nije želio, pojašnjava, da ga se vezuje uz stranačke boje, a na portalu je pokušao okupiti i “lijeve” i “desne”.

Kapraljević je poznat i kao prvi predsjednik saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa 2004. Prvi je i, godinu kasnije, javno nazvao HDZ “zločinačkom organizacijom” i upirao prstom u bivšeg premijera Ivu Sanadera.

– Bušili su mi gume na automobilu, i meni i supruzi, prijetili, vikali mi da nisam Hrvat – navodi. Saborske je klupe napustio 2008., a oštre političke strelice počeo je “ispaljivati” na internetu. Na Savjest je u početku trošio 16 do 18 sati na dan.

– Tražio sam tko će mi programirati te stranice, ali kada su čuli što želim napraviti, nisu baš bili zainteresirani pa sam morao sam, prisjeća se. Trebalo je to biti mjesto gdje će građani dojavljivati afere. No, to nije zaživjelo. – Upoznao sam sve zviždače u Hrvatskoj, ali strah je bio prevelik, govori. Okrenuo se tada osobama.

– Mladi su sveli sve na jedan “lajk”, stariji ne koriste internet, a oni srednje dobi vole gledati slikovnice i ne žele vidjeti tragičnu situaciju u kojoj se nalazimo, ističe.

Želi ispričati “priču o pljački Hrvatske i strašnoj budućnosti” te potaknuti građane da počnu razmišljati o izlasku na ulice.

Korumpirani političari

– Predaleko je sve otišlo da bismo korumpiranim političkim elitama i bankama dopuštali da i dalje pljačkaju našu domovinu, poručuje. Za premijera Zorana Milanovića kaže da je “zelenaš koji pljačku građana iz prošlosti naplaćuje ponovno od istih tih građana”. Od Savjesti nema zarade, ali se “pokriva” uređujući još nekoliko portala. A svi čija su se imena tamo našla, mogu i sami uređivati svoje podatke.

Kapraljević je i na listi laburista za EU parlament. Posljednji je na njoj jer želi, kaže, da ga građani lako pronađu, a usto je i zakleti euroskeptik. Umirovljenik koji je doživio četiri srčana udara nema mira pa je i čelnik Osječko-baranjske skupštine.

>>Antun Kapraljević iz HNS-a u Josipovićevu izbornom stožeru!

Komentara 27

MI
misho32
15:02 23.04.2014.

pravi se javlja , taj da nam bude mjerilo poštenja i morala , a kao predsjednik komisije za sukob intersa kod Čačića nije našao sukob intersa.Tima su za sve krivi Tuđman I hdz i hrvatska država , a svoje lopove, koji su uništili državu , brane.

RT
Rollo.Tomasi
15:36 23.04.2014.

Bome se pravi našao raditi popis. Bivši HNS-ovac. Kaj je ovo neki vic?

SE
sestrićna
15:23 23.04.2014.

nije teško zaključiti da iza ovog projekta stoji nasljednica skh tj sdp...malo su im bile tkz nevladine organizacije koje su oni osnovali da rade za njih na terenu(sjetimo se samo prošlih izbora)pa su unovačili i ovoga..jedini cilj ove vlade je blatiti političku konkuranciju i na tome osvajati političke poene..naravno kad nemaju nikakvih rezultata pa udri po drugima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije