Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDSS-U NAJVIŠE GLASOVA

Ponovljeni izbori: U Bilišanima zabilježen manji odaziv

kutija, glasovanje
Borna Filic/PIXSELL
28.05.2017.
u 22:47

Osim na biračkom mjestu u Obrovcu, izbori su u nedjelju ponovljeni i na po jednom biračkom mjestu u Gospiću, Novskoj, Mihovljanu, Klakaru i Prološcu te na dva biračka mjesta u Vrlici.

Na ponovljenim izborima u Bilišanima kod Obrovca, gdje je u prvom krugu lokalnih izbora 21. lipnja zabilježen veliki dolazak glasača iz Srbije, u nedjelju je odaziv bio znatno manji te je glasalo 24 posto birača.

Od 478 upisanih birača, glasovalo je njih 116, a najviše glasova, 71 posto, osvojio je SDSS, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

Nakon prvog kruga izbora postavilo se pitanje tko je glasačima iz Srbije platio put autobusima do glasačkog mjesta. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je kako njegova stranka nije nikome platila dolazak na glasanje već su u tome sudjelovali akteri dviju nezavisnih lista.

Cijeli slučaj istražuje i Državno odvjetništvo.

Osim na biračkom mjestu u Obrovcu, izbori su u nedjelju ponovljeni i na po jednom biračkom mjestu u Gospiću, Novskoj, Mihovljanu, Klakaru i Prološcu te na dva biračka mjesta u Vrlici.

Komentara 2

ML
mladenov
23:24 28.05.2017.

vama je to interesantno ko im je platio put da dođu da glasaju...ja mislio muči vas otkud im hrabrosti da glasaju za srpsku listu...

Avatar petruserectus
petruserectus
09:42 29.05.2017.

Tko bi drugi platio glasače iz Srbije već oni s kim su u koaliciji. Tu se busaju u hrvatske grudi, a koaliraju s "mrskim neprijateljima". Je li vas nije sram da podržavate takvu stranku koja je na vlasti zahvaljujući mrskom neprijatelju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije