Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušala se ubiti

Pomagala žrtvama napada na Krimu, a onda doznala da joj je sin ubojica

Napad na Krimu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
19.10.2018.
u 11:41

Vladislav Rosljakov (18) u svom ubilačkom napadu ubio je 21 osobu, a više od 65 ih je ozlijeđeno.

Student četvrte godine Kerčskog politehničkog koledža Vladislav Rosljakov (18) u srijedu je aktivirao eksplozivno sredstvo u kantini koledža i potom zapucao po svojim kolegama i profesorima. Nakon toga je izvršio samoubojstvo. On je prije mjesec dana prošao sve medicinske preglede, uključujući i psihijatrijski, i dobio je dozvolu za posjedovanje oružja.

U svom ubilačkom napadu ubio je 21 osobu, a više od 65 ih je ozlijeđeno. Među ubijenima najviše je studenata, a nekoliko njih još nije napunilo 18 godina.

Njegova majka Galina Rosljakova, pružala je prvu pomoć ranjenima kada su pristigli u bolnicu u kojoj radi. Po nju je brzo došla policija, a kad su joj rekli da je ubojica njezin sin koji se potom ubio, pokušala si je oduzeti život, javlja Mirror. 

Bivša djevojka napadača ispričala je za agenciju France presse da Rosljakov "nije više imao povjerenja u ljude otkad su ga u razredu počeli ponižavati jer nije bio kao drugi".

Imao je namjeru osvetiti se za ono što su mu radili, kazala je djevojka koja nije željela da se objavi njezino ime.

Njegov je otac bio invalid i nije živio s njim i s majkom, koja je radila u medicinskoj klinici i bila pripadnica Jehovinih svjedoka, koji su zabranjeni u Rusiji jer se smatra da su "ekstremistička" organizacija.

"Odrastao je u vrlo siromašnoj obitelji", kazala je djevojka.

Vladislavov otac je priveden radi ispitivanja.

Foto: Reuters/PIXSELL

Ovo kazneno djelo, koje je prvotno okvalificirano kao teroristički napad, sada se vodi kao masovno ubojstvo.

Ruski tisak je pokolj na Krimu nazvao "ruskim Columbineom". Nekoliko medija uspoređuje taj pokolj s onim u srednjoj školi u SAD-u u kojem je poginulo 13 osoba 1999. godine. Fotografije navodnog ubojice iz Kerča, objavljene u srijedu na internetu prikazuju ga u sličnoj odjeći kakvu je nosio Eric Harris, jedan od dvojice počinitelja pokolja u Columbineu. 

Foto: Reuters/PIXSELL

Šokirani stanovnici Kerča okupili su se u četvrtak u obilježavanju trodnevne žalosti na Krimu. Pravoslavni svećenici predvodili su molitvu na ulicama grada i u blizini koledža.

"Gdje su bili zaštitari?" pitala je uplakana stanovnica Kerča. "Gdje su bili svi ljudi koji su tamo inače u velikim brojevima?", dodala je.

Komentara 1

MP
miroslav.petkovic.7564
16:11 19.10.2018.

Strasno da ne moze bit strasnije. Te sekte Jehovini svjedoci od zla oca i gore matere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije