Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Politički triler - Godina dana Vlade Andreja Plenkovića

naslovnica
Foto: VL
18.10.2017.
u 00:00

Lex Agrokor najveći izazov

Politički triler, najbolji je to opis prve godine mandata premijera Andreja Plenkovića. Bruxelleski Plenković u Hrvatskoj je dočekan kao bljedunjavi europski birokrat, ali sve što se dogodilo u proteklih 365 dana sve je prije nego politički dosadno.

Plenkovićeva Vlada u Saboru potvrđena je s respektabilnim brojem od 91 zastupnika, što je Vladi davalo uporište za ambiciozne projekte poput porezne reforme.

Taj je projekt ministar financija Zdravko Marić pripremio još u Oreškovićevoj Vladi. Ideja je bila ne tako velike plaće (već od osam tisuća kuna) rasteretiti drakonskih poreza, što je i učinjeno. No vlastitu reformu Vlada je nedugo zatim minirala jer je pod pritiskom javnosti premijer odustao od poreza na nekretnine koji je trebao zamijeniti tri nameta...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Istražitelji tvrde: Todorić Agrokorovim novcem kupio 12.811 dionica koncerna

>>Kraj ljubavi ili zaštita imovine: Rastaju se Ante i Martina Todorić

>>Kompletna zdravstvena primarna zaštita ide u privatizaciju

>>Daliću, bolji ste, ali se čuvajte grčkih provokacija

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 19

PU
Pukovnik
07:17 18.10.2017.

Izgubljeni godinu dana. Nastavlja se "sindrom balkanikus", tj. korupcija, nepotizam, laž i krađa. Čak je se prebacilo u veću brzinu - pravosuđe je još više instrumentalizirano iako smo mislili da ne može gore. Od refomi ni "r". Samo je pakiranje "zapadno" kao nekad Sanader.

PR
prokurator
14:45 18.10.2017.

godina dana neprekidnih SKANDALA, agrokora i iseljavanja. ne sjećam se vlade (čak ni hdz) koja je imala ovako katstrofalnu godinu.

Avatar Django
Django
08:41 18.10.2017.

Godina dana odlučnog - možda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije