Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐURĐEVAC

Policija zaustavila mladića jer je nosio majicu s motivom marihuane

Policija i majica na kojoj je oslikana marihuana/ilustracija
Foto: Damir Špehar/Pixsell/Screenshot/Youtube
1/4
15.10.2019.
u 10:41

Protiv 20-godišnjaka podnesen je optuženi prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, javlja PU koprivničko-križevačka.

PU koprivničko-križevačka izvijestila je kako je jučer oko 11:20 u ulici Stiska u Durđevcu zatečen 20-godišnjak koji je nosio majicu s oslikanim listovima marihune. 

On je na taj način promovirao marihuanu. Protiv 20-godišnjaka podnesen je optuženi prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, javlja PU koprivničko-križevačka. 

Zabranjena promidžba i oglašavanje droge

Naime, prema Zakonu  o suzbijanju zlouporabe droga, među ostalim, “zabranjuje se svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranjem slikom, crtežom” i drugim načinom.

– Pod promidžbom u smislu ovoga Zakona smatra se izlaganje koje je dostupno drugim osobama na vidljivim pozicijama i na prodajnim mjestima, isticanje i prikazivanje naziva, znakova i drugih vizualnih karakteristika droge i nove psihoaktivne tvari – stoji u Članku 4. prethodno navedenog Zakona. 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar blokirani
blokirani
11:15 15.10.2019.

nemaju pametnijeg posla................

DU
dubrix
11:45 15.10.2019.

A kad bi na majici imao sliku vrbe? Bi li ga prijavili za ubojstvo vješanjem u pokušaju?

IG
igorl
12:04 15.10.2019.

Meni to izgleda ko dinosaurova saka sto pokazuje srednji prst... neg dokazu da je marihuana a ne neka od ostalih 1000 vrsti konoplje. Uglavnom - ovakvi clanci su dobri jer daju do znanja gdje je razvojno najnazadniji kraj da ga se moze izbjegavati u sirokom luku. Dakle - Djurdjevac ide na listu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije