Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Markovčić

Policija prijavila nesuđenog kandidata za predsjednika jer je širio laži o cijepljenju

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
15.01.2021.
u 07:10

Robert Markovčić otprije je poznat policiji jer se protiv njega vodi postupak zbog sumnje u krađu povijesnih artefakata s arheološkog nalazišta u Jalžabetu

Ovo je sad iz prve ruke. Žrtve potresa upravo prisilno cijepe. Imam informaciju da je jučer u Sisku jedna starija gospođa od 80 godina dobila krevet u sportskoj dvorani, a u 17 sati došao je tim za cijepljenje. Svi koji su bili u dvorani morali su izići i ljudi su potom vani cijepljeni. Ta je gospođa rekla da se ne želi cijepiti, a na to joj je voditeljica tima rekla da onda više neće biti puštena u sportsku dvoranu na toplo i suho, a vani je bio mrak i padala je kiša.

Crveni križ je nije htio pustiti unutra dok je ne cijepi. Tada je pristala, što će, ima 80 godina. Ljudi, laž je da imate izbora, to je prisilno cijepljenje, kriminalna radnja. Sad bi trebala policija uhapsiti one iz Crvenog križa. Kakva je to Hrvatska? Zar smo zato bili u ratu? Gdje su sad branitelji?, govorio je 47-godišnjak u mračnoj sobi u videosnimci, zbog koje će sad morati na Prekršajni sud.

Optužio Crveni križ

Policija je, naime, prijavila 47-godišnjaka s područja Svetog Đurđa u Varaždinskoj županiji zato što je snimio izjavu u kojoj je lagao da se građane pogođene potresom na području grada Siska prisilno cijepi protiv koronavirusa.

– Navedeni je snimljenu izjavu širio preko društvenih mreža te time remetio mir i spokojstvo građana. Na jednoj od spomenutih mrežnih usluga snimku je vidjelo čak 47.000 građana te su neki povjerovali u njezinu istinitost, iznoseći negativne komentare na takvo cijepljenje, dok je na drugoj društvenoj mreži snimka blokirana zbog neistinitog sadržaja – kažu u PU varaždinskoj.

U Ministarstvu zdravstva su više puta isticali da je cijepljenje dobrovoljno te da ga provode medicinske ekipe u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Kriznog stožera, dok Crveni križ s cijepljenjem nema nikakve veze. Protiv 47-godišnjaka je prekršajnom odjelu Općinskog suda podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prema tom članku, onaj tko izmišlja ili širi lažne vijesti kojima remeti mir i spokojstvo građana, kaznit će se novčanom kaznom u protuvrijednosti od 50 do 200 njemačkih maraka (u zakonu je još uvijek navedena ta valuta) ili kaznom zatvora do 30 dana.

Video je objavljen 3. siječnja, a na YouTubeu ima oko 10.000 pregleda. Autor je Robert Markovčić, otprije poznat policiji, protiv kojeg se vodi postupak zbog sumnje u krađu povijesnih artefakata na arheološkom nalazištu u Jalžabetu. O njemu su pisali brojni mediji, predstavljajući ga kao pustolova, avanturista i podravskog šamana. Najavljivao je i da će se kandidirati za predsjednika države, no odustao je od toga.

Komunikacija s biračima

“Živ sam i zdrav, nisam završio u zatvoru. Bio sam na policiji u Ludbregu zbog objave da ljude u Sisku prisilno cijepe”, objavio je u novom videu na YouTubeu. I dalje tvrdi da je sve što je objavio istinito. Rekao je da mora zaštititi identitet gospođe koja je prisilno cijepljena jer će je inače novinari zaskočiti. Društvene mreže, poručio je, koristi za komunikaciju sa svojim biračima.

Komentara 77

DU
Deleted user
07:33 15.01.2021.

Policija lovi one koji lažu. Mogli bi za početak hvatati one koji kradu.

IJ
istina___jako_boli
07:37 15.01.2021.

Na osnovu cega vi odlucujete da li je cijepivo otrovno ili ne kad ne znate ni njegov sastav ni nista o njegovom ispitivanju.

DU
Deleted user
09:19 15.01.2021.

Čisto gušenje slobode govora i izražavanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije