Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOROVO SELO I TRPINJA

Policija odgovorila na prozivke HSP-a AS da čuva 'četničke spomenike'

Grob Vukašina Vuleta Šoškočanina, četničkog zapovjednika
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
13.11.2017.
u 19:00

Iz policije, pak, navode kako povodom skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere.

Vukovarsko-srijemska policija u ponedjeljak je neistinitima ocijenila prozivke HSP-a AS da na vukovarskom području već danima čuva "četničke spomenike", te ističe kako njezine pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obilježja i spomenika, već sprječavanju protupravnih ponašanja.

 "Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika, već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja", ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

 Naime, iz HSP-a AS su u ponedjeljak pozvali premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju zašto policija, kako kažu, već danima čuva spomenike u Borovu Selu i Vukovaru koji odaju počast i veličaju srpske agresore na Hrvatsku. 

Glavni tajnik te stranke Pero Ćorić u priopćenju je naveo kako se i sam uvjerio da deseci policajaca, što u civilu, što u odorama već danima čuvaju "mauzolej Vukašina Šoškočanina na pravoslavnom groblju u Borovu Selu", a danonoćno se, tvrdi, čuva i "groblje šajkača" na vukovarskom Sajmištu, kao i spomenik NOB-a u Trpinji podignut 1991. za vrijeme okupacije istočne Slavonije.

 Iz policije, pak, navode kako povodom skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.

 "Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje", ističu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Komentara 71

IV
ivica.vranjic
19:13 13.11.2017.

Buldožerima i bagerima sravnit sva obilježja četnika u Hrvatskoj. To je jedini ispravan smjer.

DU
Deleted user
19:14 13.11.2017.

Nije valjda da opet ima Ugroženih pa ih se treba čuvati,od koga to ih se čuva.Svaki onaj Srbim Vukovarac koji nema krvi na rukama ne treba nikakvu zaštitu niti se ičega boji.To ovi što im savjest nije čista traže zaštitu.

GE
generacija57
19:18 13.11.2017.

Policija,kako jednoj tako i drugoj strani.Za nas Hrvate je vrijeđanje da protivnička strana(četnici) mogu isticati svoje simbole,a naši se braniju.Ja znam da vi to dobro znate,pa rečite tko to brani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije