Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆ ČETVRTI SLUČAJ

Policija na nogama: Kombajn-banda hara sjeverom

kombajn
Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija
29.10.2019.
u 08:52

Od početka listopada do danas zabilježena su četiri kaznena djela, policija još ne zna jesu li slučajevi povezani

U manje od mjesec dana zabilježena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina. Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato.

Novi slučaj dogodio se između 15. i 26. listopada nedaleko od Kalinovca blizu Đurđevca. Kako je u utorak javila policija, netko je kombajnom pobrao kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna.

U ponedjeljak je pak varaždinska policija obavijestila o krađi kukuruza na području Ludbrega. Oni su primili dojavu 48-godišnjaka da mu je netko 24. listopada između mjesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz.

“Visina materijalne štete iznosi oko sedam tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela”, naveli su u varaždinskoj policiji. To je bio već drugi slučaj krađe kukuruza na području Ludbrega. Policiji je, naime, već ranije prijavljeno i da je netko od 17. do 21. listopada na predjelu zvanom Krčevine kod Vrbanovca kombajnom pobrao i otuđio tri i pol tone kukuruza na polju 68-godišnjaka.

“Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija traga za počiniteljem”, priopćili su tada iz varaždinske Policijske uprave.

Početkom listopada poljoprivredniku iz okolice Varaždina netko je ukrao 12 redova kukuruza. Oštećeni je 65-godišnjak prijavio da mu je kombajnom upao na polje i požeo kukuruz koji je zasadio. Nesvakidašnja krađa dogodila se na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke zapadno od Varaždina.

Nije poznato jesu li ta četiri slučaja povezana. Zvuči gotovo nevjerojatno da je neprimjetnu krađu moguće učiniti velikim kombajnom i da nitko ništa nije vidio.

Ključne riječi

Komentara 66

CR
crocro
09:16 29.10.2019.

Kradu sve do čega stignu. Vlasnici poljoprivrednih imanja morati će si organizirati "straže" iz zasjede i na taj način prevenirati krađe svojih usjeva. Lopivi kradu sve što se može odnijeti ili pobrati. Krade se grožđe, krade se repa, krade se kukuruz i to vidite kako drsko-dođe kombajnom na vašu njivu i nestane bez traga za 20-tak minuta mukotrpnog kombajnerskog rada, kradu grah, kradu bundeve ili buće, kradu jabuke-evo meni je lopovčina obrao vrunsku jabuku i to na način da je pobrao najkrupnije jabuke a sitne ostavio za mene, znači ipak je poštenjačina, ostavio je i za mene, meni su bile dobre i sitne, kradu krumpir i da ne nabrajam dalje što sve kradu. Sada se postavlja pitanje: Da ga ja dočekam u zasjedi i vidim ga da je ušao na moj posjed i uzima plodove moje muke a ja mu npr. polomim noge (naravno ne bih to učinio ), tko bi odgovarao za njegove ozljede? Pa naravno ja, koji sam odvojio vrijeme dane ili noći da se uvjerim tko je lopov. Dakle umjesto da budem nagrađen jer sam uhvatio lopova na djelu i da mi plati štetu i dnevnice utrošene u zasjedi, ja ću morati platiti njegovo liječenje i odgovarati na sudu što sam ga napao na svojem posjedu. Eto, zato se događaju takve krađe i vjerojatno će se događati još učestalije a vlasnici su nezaštićeni jer ako što poduzmu na svojem imanju slijedi im višegodišnje parničenje i ubijanje volje za životom. Da se to dogodi u Americi, vlasnik tamo bi radiula sačmarica ili pumperica. A onda neka se kombajner žali upravi vodovoda.

WC
wolf_cro
09:03 29.10.2019.

Da, da. pronaći će ih isto kao ove što kradu drva po Lici i Gorskom kotaru. To se ne radi ako nema zaleđa. Toliko o istragama.

SX
sudbina x
08:55 29.10.2019.

Ha socijala je mala pa se za kockanje zarađuje u fušu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije