Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Policija EU bit će na hrvatskoj granici

11.09.2018.
u 00:02

Trenutačno svaka država članica ima svoju graničnu stražu, a europski propisi dopuštaju da se maksimalno 1500 nacionalnih graničara uputi na zajedničku, europsku zadaću

Na proljeće 2020. dok Hrvatska bude predsjedala Vijećem Europske unije, osim borbenih zrakoplova F-16 Barak za koje Vlada najavljuje da će početi čuvati hrvatsko nebo, i uklonjenih graničnih kontrola prema ostalim državama članicama EU, što Vlada također najavljuje u sklopu ambicioznog plana da Hrvatska 2020. uđe u schengensku zonu, mogla bi se pojaviti još jedna velika novost: europska granična straža koja čuva hrvatske granice, koje su istodobno i vanjske granice Europske unije.

Upravo takvu ideju, osnivanje europske granične i obalne straže s 10.000 naoružanih pripadnika spremnih za razmještaj po vanjskim granicama, ali i s ovlastima da djeluju u trećim zemljama izvan EU ako im to te zemlje dopuste (dakle, zemlje poput Srbije, Crne Gore ili BiH), sprema se iznijeti predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u govoru o stanju Unije pred Europskim parlamentom u Strasbourgu.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Hit iz zagrebačkog pokrovlja: U jednom danu video igru SCUM kupilo 250 tisuća ljudi

- I hrvatski trgovci omekšali, zbog manjka radnika mijenjaju stav

- Gej koji je pretučen u Belgiji: Znam da ona ne predstavlja Hrvate

- Projekti obnove propali su čekajući u ladicama

- Još uvijek ne znamo zašto je kuga u srednjem vijeku bila masovni ubojica

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
21:04 10.09.2018.

Bolje da ih posalju u sredozemlje I da sav taj olos otprate rafalom ispred gumenjaka da se vrate od kud su dosli. Samo nam treba Policija Liberala koja ce primati sve zivo i nakrcati Hrvatsku svjetskim olosem. Oni nemaju sta traziti na Hrvatskoj granici jer ceju nam diktirati koga i koliko gamadi moramo primiti na permanentnoj bazi. Odlicno za nase politicke dupelisce da se opravdaju nemogucnoscu odbijanja EU postavljenih normi za uvoz sljama i parazita koji su zadnje sta nam trebaju ovdje uz svu mizeriju i sranja.

NE
nevjerujženikojalaže
22:35 10.09.2018.

ode hrvatski suverenitet u nepovrat..

I1
ing-12345
20:59 10.09.2018.

To je kršenje hrvatskog suvereniteta. Na fašističkim liberalnim portalima ova Junckerova inicijativa slavi se kao veliki korak naprijed ka ukidanju nacionalnih država i stvaranju federalne EU. No to neće proći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije