Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija EU bit će na hrvatskoj granici

Trenutačno svaka država članica ima svoju graničnu stražu, a europski propisi dopuštaju da se maksimalno 1500 nacionalnih graničara uputi na zajedničku, europsku zadaću
11. rujna 2018. u 00:02 28 komentara 9688 prikaza

Na proljeće 2020. dok Hrvatska bude predsjedala Vijećem Europske unije, osim borbenih zrakoplova F-16 Barak za koje Vlada najavljuje da će početi čuvati hrvatsko nebo, i uklonjenih graničnih kontrola prema ostalim državama članicama EU, što Vlada također najavljuje u sklopu ambicioznog plana da Hrvatska 2020. uđe u schengensku zonu, mogla bi se pojaviti još jedna velika novost: europska granična straža koja čuva hrvatske granice, koje su istodobno i vanjske granice Europske unije.

plenković u berlinu Merkel dala zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u Schengen

Upravo takvu ideju, osnivanje europske granične i obalne straže s 10.000 naoružanih pripadnika spremnih za razmještaj po vanjskim granicama, ali i s ovlastima da djeluju u trećim zemljama izvan EU ako im to te zemlje dopuste (dakle, zemlje poput Srbije, Crne Gore ili BiH), sprema se iznijeti predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u govoru o stanju Unije pred Europskim parlamentom u Strasbourgu.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Hit iz zagrebačkog pokrovlja: U jednom danu video igru SCUM kupilo 250 tisuća ljudi

- I hrvatski trgovci omekšali, zbog manjka radnika mijenjaju stav

- Gej koji je pretučen u Belgiji: Znam da ona ne predstavlja Hrvate

- Projekti obnove propali su čekajući u ladicama

- Još uvijek ne znamo zašto je kuga u srednjem vijeku bila masovni ubojica

 | Autor :

Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas

  • Max65:

    Bolje da ih posalju u sredozemlje I da sav taj olos otprate rafalom ispred gumenjaka da se vrate od kud su dosli. Samo nam treba Policija Liberala koja ce primati sve zivo i nakrcati Hrvatsku svjetskim olosem. Oni nemaju sta ... prikaži još! traziti na Hrvatskoj granici jer ceju nam diktirati koga i koliko gamadi moramo primiti na permanentnoj bazi. Odlicno za nase politicke dupelisce da se opravdaju nemogucnoscu odbijanja EU postavljenih normi za uvoz sljama i parazita koji su zadnje sta nam trebaju ovdje uz svu mizeriju i sranja.

  • nevjerujženikojalaže:

    ode hrvatski suverenitet u nepovrat..

  • Max65:

    Jasno i glasno odbiti fedaeralizaciju instaliranjem EU policije na nase granice sa rezultatom gubljenja suvereniteta i nacionalnih ovlasti. Ovo je stvaranje EU federacije na mala vrata. EU = totalitarna diktatura velike imperije i novog carstva elita. Drunkera pod hitno zatvoriti ... prikaži još!i u vinski podrum dok ne ispusti zadnji alkoholni dah.