Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVLJENA PROVJERA

Policija će prijaviti sve koji su bili na zabavi u Pakoštanima. Među njima je i Ante Gotovina

Ante Gotovina
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
10.03.2021.
u 16:21

Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat, naveli su iz policije

Policijska uprava zadarska oglasila se vezano za zabavu u Pakoštanima na kojoj je sudjelovalo više od deset osoba, a čije su snimke nedavno procurile u javnost. Među gostima je bio i umirovljeni general Ante Gotovina. 

- Vezano uz snimku koja je objavljena u javnost izvješćujemo kako policija nije zaprimila niti jednu dojavu vezano za navedeni događaj već je za njega saznala iz medija. 

Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba, a koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina.
 
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20) 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.


 

Također, utvrđen je identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području zadarske županije te će osobe biti prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.  Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat - istakli su iz zadarske policije.

Neslužbeno nam je potvrđeno iz policije da je među prijavljenima i general Gotovina. 

Komentara 33

EL
Elektra268
16:36 10.03.2021.

Bravo ravnateljstvo policije, napokon ste si našli nišu na tragu UDBE, što ste oduvijek i željeli... Pusti kriminalce, pusti korupciju, pusti pedofile, lovi okupljanja veća od 10 osoba!!

YE
Yeah
16:43 10.03.2021.

Plaćenici na djelu. Sad rade predstave od kaznjavanja Holdinga, groblja, stigli i do Pakostana... itd. farsa na najjace!.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
16:56 10.03.2021.

ovo je već prešlo sve granice!!!! Ljudi trebaju izaći na ulice!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije