Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM ZNAO ZA ĆELIĆEV PREKRŠAJ'

Odvjetnik suspendiranog policajca: On nije zviždač. Poligraf je jedini dokaz protiv njega

Dragan Števanja
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/18
22.11.2019.
u 13:13

Policajac osumnjičen za predaju snimke jurnjave nije previše govorio na konferenciji kako ne bi dobio suspenziju zbog onog što bi mogao reći.

Policajac Dragan Števanja, kojeg se sumnjiči da je predao medijima snimku jurnjave sad bivšeg zamjenika Ravnatelja policije Josipa Ćelića i kojeg su udaljili iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, tvrdi kako mu podmeću. Obratio se javnosti na konferenciji za medije na kojoj je bio njegov odvjetnik Branko ŠerićNikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije. 

– Dragan Števanja udaljen je s dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog odavanja službene tajne. Ja mogu govoriti kao njegov odvjetnik, a on je još uvijek službeno djelatna osoba. Ako je već suspendiran da ne bi napravio nešto što nije napravio, onda bi mogao dobiti novi stegovni postupak zbog toga što govori o nečemu o čemu navodno ne bi smio govoriti – istaknuo je Branko Šerić, odvjetnik policajca.

– Pristao je ići na poligraf. Zatitrao je na mjestima na kojima nije smio zatitrati, to je jedini dokaz, a znamo dobro da to ne može biti dokaz za suspenziju – kazao je odvjetnik Branka Šerića napomenuvši kako je Dragan Števanja srčani bolesnik i kako je to razlog zašto je poligraf zatitrao. 

Šerić je nekoliko puta istaknuo kako je jedini dokaz protiv Števanje poligraf. 

– Ja nisam znao za prekršaj Josipa Ćelića. Trebate pitati one koji su znali – kazao je Števanja. 

Sindikat policije pozvao je da se napravi nadzor snimki presretača jer bi se iznenadilo što bi se vidjelo i koga bi se našlo.

– Da sam ja na mjestu tog kolege, ja bih isto napravio – izjavio je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije o policajcu/policajki koji su predali snimku Josipa Ćelića medijima. 

– Da ja imam pristup, u tri dana bi našao onaj tko je odgovoran – istaknuo je odvjetnik koji kaže da je policajac otkrio svoj identitet javnosti jer nije kriv i jer nije zviždač. Šerić je kazao kako je 28 osoba imalo pristup snimkama i mogli su predati snimke medijima. 

Kajkić tvrdi kako je ovo najveća afera u povijesti MUP-a. 

– Treba napraviti nadzor svih presretača u Hrvatskoj pa vidjeti tko je osuđen, a tko nije – predložio je Kajkić.

Na pitanja je li suspendirani policajac imao pristup snimkama, Kajkić je naveo kako je Števanja u Prometnoj policiji te je istaknuo kako jedinica koja se bavi snimkama presretača druga policijska jedinica. 

Istaknuto je kako je Števanja predao svoje mobitele policiji i kako je to učinio jer nije kriv. 

Inače, policajac kojeg se optužuje sindikalni je povjerenik svoje podružnice u PU zadarskoj. 
 

Komentara 27

Avatar nekakav
nekakav
14:39 22.11.2019.

bez obzira na to što je snimka pokazala, za policiju je problematičan postupak službenika. policija pripremi materijal i predaje prijavu sudu, sud dalje vodi. a ako je policija u postupanju, prikupljanju dokaznog materijala muljala, slučaj pada. ako iz policije cure informacije, ako cure video uratci, onda policija ima problem u radu svojih službenika, koji ne rade po propisu. manite se vi javnog interesa, ovdje su dva problema, vožnja prevelikom brzinom, te objava službenih podataka policije! i jedan i drugi slučaj se obrađuju. ovo nije zviždač, ovo je osoba koja pušta van službene informacije. jedno je odavati tajne koje ne štete sustavu, a u javnom je interesu, tipa davanja javnog novca nekim privatnim osobama mimo natječaja, propozicija, a sasvim nešto drugo objavljivati ovakvo nešto. on kao savjestan službenik je tu snimku trebao predati onima koji obrađuju to i paziti da se po tom predmetu postupi, brinuti se o tome. inače postoji priča da on tu snimku nije dao prvo svojima nadređenima, već ju prvo objavio... nije zviždač i zviždač isto! a poligraf... nije priznat kao dokazni postupak. suspenzija policajca ide po službenoj dužnosti, ima on u svojem ugovoru o radu i zakonu o policiji, ovlastima, službenicima, puno materijala koje treba pročitati i shvatiti što je napravio krivo. namjera je dobra, al postupanje nije. ja očekujem i otkaz...

Avatar Časnik2
Časnik2
13:47 22.11.2019.

...zadaća policije je zaštita svih građana RH al odavno promašili "ceo fudbal"!! Živeli jarani!

RE
Rex
15:46 22.11.2019.

Dragane vidim da si u godinama..........predaj zahtjev za mirovinu dok je vrijeme,jer sigurno imaš uvjete,jer će te na suspenziji drzati do zadnjeg dana (do godinu dana)a oda će ti uruciti necasni otpust (to se zove diskrecijsko pravo MUP-a).....sad će ti valjda "drhtavi"potpisati zahtjev.......a ako ne pa te ostave u sluzbi onda će te gaziti......pitam se gdje je sada Jagić (veliki sindikalista)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije