Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

Policajac napao suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu

Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
10.09.2019.
u 17:47

Odmah po dojavi na mjesto događaja žurno su stigli policijski službenici nadležne policijske postaje, Nasilniku je izmjereno 1,18 promila alkohola, oduzet mu je službeni i privatni pištolj te je uhićen

Policajac PU osječko-baranjske, 40-godišnjak koji se nalazi na bolovanju, u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu te joj prijetio pištoljem. Zbilo se to u noći na utorak oko 2 sata na području Osijeka, izvijestila je PU osječko-baranjska.

- Tijekom napada supruga je izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje. U tom trenutku na dvorištu se nalazio i 39-godišnji susjed koji je izašao čuvši kako 34-godišnjakinja zove u pomoć. Navedeni 40-godišnji policijski službenik tad je oružjem zaprijetio i susjedu - priopćila je policija.

Odmah po dojavi na mjesto događaja žurno su stigli policijski službenici nadležne policijske postaje koji su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje. Na mjestu mu je izmjereno 1,18 promila alkohola, oduzet mu je službeni i privatni pištolj te je uhićen.

 - Načelnik policijske uprave osječko-baranjske policijskog službenika je privremeno udaljio iz službe. Ovom prilikom želimo naglasiti da Policijska uprava ima nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju koje je posljednjim izmjenama Zakona o policiji propisano kao teža povreda službene dužnosti.  Policijski službenici dužni su s posebnim obzirom odnositi se prema žrtvama nasilja, svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu  promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena, stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima, naprotiv - zaključuju u PU.

Ključne riječi

Komentara 6

DA
Darko22
18:50 10.09.2019.

"Sigurnost i povjerenje"....standardi da se postane članom naše policije su apsurdno niski.

DU
Deleted user
19:14 10.09.2019.

Zašto policijski službenici van službe oružje nose kućama?

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
20:21 10.09.2019.

a molili smo se za tog policajca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije