Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAČANKA:

'Policajac me uhvatio za vrat i oborio, a onda je gurnuo kćer koja je pala i udarila glavom'

policija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/4
23.08.2019.
u 09:34

Nakon što su provele noć u policijskoj postaji, Bračanki je na hitnoj utvrđen hematom na ruci dok je njezinoj 17-godišnjoj kćeri utvrđena povreda ruke i dobila je longetu.

Bračanka i njezina maloljetna kćer provele su noć u policijskoj postaji u Supetru iz koje su ujutro odvedene na Hitnu pomoć gdje su maloljetnici konstatirane ozljede nanesene tjelesnom snagom, a 46-godišnjakinja tvrdi kako je proživjela policijsku torturu, kršenje osnovnih prava i nelegalno postupanje policijskih službenika. 

Nakon što je 17-godišnjakinja rekla na hitnoj pomoći kako joj je tjelesne ozljede nanio policajac, zdravstvena ustanova je obavijestila nadležne te je formiran poseban tim koji će ispitati postupanje ovlaštenih službenika bračke postaje. Jedan od stvari koja će se istražiti je i činjenica da je maloljetnica zbog prekršaja zadržana u policiji duže od 12 sati, koliko iznosi maksimalni rok koji zakon dozvoljava, piše Slobodna Dalmacija. 

Prijava o remećenju javnog reda i mira

Dvojica uniformiranih policajaca iz Policijske postaje Brač, koja je u Supetru, navodeći kako imaju prijavu o remećenju javnog reda i mira pokucali su na vrata 46-godišnje Bračanke u petak rano poslijepodne.

- Moram vam odmah kazati da sam ja zaista u petak ujutro radila buku lupajući drškom metle o strop stana, ali razlog tog mog ponašanja proteže se mjesecima unatrag. U stan iznad moga došli su novi susjedi s kojima nisam imala problema sve do ovoga ljeta kada su u njemu ostale samo mlađe pripadnice te obitelji. Od tada traje tortura bukom i "klapanjem" po cijele noći, ispričala je Bračanka koja navodi kako je dio problem što žive u staroj zgradi

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

- Došli su mi na vrata i kažu da je prijavljeno da remetim javni red i mir i da moram s njima dat izjavu u postaju u Supetru. Ja im kažem da ne mogu ići zbog zdravstvenog stanja te da uzmu izjavu u stanu. Pitam ih kakav je to način, a oni mi kažu da se smirim. Ja im kažem da sam ih ja pustila u stan i da su u mom stanu u kojem mogu vikati koliko želim. Dok sam im to govorila, digla sam prst u zrak, nisam ga uperila prema nikome i idem prema stolu prolazeći između policajaca, namjeravajući dati izjavu. kažem im: "Molim vas da uzmete izjavu u mene kući!" - priča 46-godišnjakinja.

Nasilje ?

- Jedan od njih me uhvatio me s leđa za vrat i oborio me nogom na pod. Drugi policajac me drži za ruke i stavlja mi lisičine. Kćer koja je s nama u kuhinji počinje vrištat i viče: Pustite mi mamu!”. Ovaj prvi se diže s mene i gura mi kćer tako da udara glavom o viseću kredencu. Ispale su joj naočale, a on je bacio moju malu prvo na koljena pa na pod i dok ona vrišti: “Upomoć, mama!” on je drži s koljenom na leđima. Stavlja joj lisičine na ruke, ja s poda molim drugog policajca da joj to ne rade. On ne obraća pažnju, izvode nas vani s rukama na leđima, kazala je 46-godišnjakinja.

- Užas, kao najgore kriminalke, mene razdrljene odjeće od njihovog potezanja, nju bez naočala, uplakanu, ispričala je uznemirena Bračanka koja je kazala kako je molila tijekom vožnje prema Supetru da skinu lisičine barem njezinoj kćeri.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

- Skinuli su nam lisičine tek u Pražnicama i dali nam vode. Onda su nas prvo odveli u Hitnu u Supetru gdje su nam dali nešto za smirenje. Tada nas odvode u postaju gdje nas razdvajaju, a mene zatvaraju u ćeliju u podrumu. Kćer mi je čekala do 20 sati dok je došao netko iz centra za socijalnu skrb, a nakon toga su joj dali da bude sa mnom u ćeliji. Rekli su mi da će nas ujutro privesti u Split na prekršajni sud po žurnom postupku, kazala je 46 godišnjakinja kojoj je tu noć pozlilo ponovo pa su je vodili na Hitnu nakon čega su je vratili u postaju.

Ona tvrdi kako je čula policajce kako se dogovaraju kako će sročit zapisnik tko je koga prvi napao. Kaže kako se šef smjena počeo hvatati za glavu kada je došao sljedeće jutro oko 9 sati i da im je rekao: - Ljudi moji što ste ovo napravili! Gospođo, oprostite, ovo se nije smjelo dogoditi!”. Odvode nas tada po treći put na Hitnu

Policijsko priopćenje 

Iz PU splitsko-dalmatinske službeno su potvrdili što nam je ispričano, piše Slobodna Dalmacija. 

- Po dolasku policijskih službenika na dojavu o remećenju javnog reda i mira u Bolu utvrđeno je da se radi o 46-godišnjakinji koja je vikala na policijske službenike, unoseći im se u lice, zbog čega je upozorena da prestane s opisanim ponašanjem. Međutim nastavila je vrijeđati i omalovažavati policijske službenike i narušavati javni red i mir udarajući stolicama o pod te joj je izdana naredba da prestane s tim, a kada je oglušila i na naredbu, nad njom su uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). U trenutku postupanja prema 46-godišnjakinji, maloljetnica (rođena 2001.), koja je također galamila, povlačila je za ruku policijskog službenika, sprječavajući ga u vršenju službene radnje, zbog čega su i nad njom uporabljena ista sredstva prisile. Obje osobe su uhićene i privedene u službene prostorije. Protiv obje je nadležnom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,” naveli su u priopćenju PU splitsko - dalmatinske.

Komentara 20

ST
strsljen2013
12:32 23.08.2019.

Ganjao bi ih do otkaza i nema te isprike i novaca zbog kojih bih ovukao prijavu.

DU
Deleted user
13:58 23.08.2019.

Užas!!! Sram vas bilo! Jeste li privodili ove dvije balavice koje tulumare svaku noć?!!

VI
Vik
10:11 23.08.2019.

dali su ovi policajci skolovani ovo je sramota za htvatsku policiju sto radi ministar policije sa ovim policajcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije