Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabra pakistanka

Pokušali je ubiti jer želi ići u školu, no Malala opet sjedi u klupi

Malala u školi (1)
Reuters/Pixsell
20.03.2013.
u 18:55

Malalu Yousafzai dopratio je otac na prvi dan nastave u školi u engleskom gradu Birminghamu

Tijelo se oporavilo, a duh ionako nije bio slomljen - 15-godišnja Pakistanka Malala Yousafzai, žrtva brutalnog napada talibana u školskom autobusu, ponovno je u utorak krenula u školu, u pratnji oca, djelom pokazujući da stoji iza onoga što govori – da djevojčice imaju pravo na školovanje, što im se ne jamči svuda u svijetu. Doduše, sad je tisućama kilometara od Pakistana, u engleskom gradu Birminghamu, gdje je zadnje mjesece provela oporavljajući se od prostrjelne rane glave zadobivene u napadu u listopadu, a sada i pohađa srednju školu za djevojke Edgbaston.

– Povratak u školu bio mi je najsretniji trenutak. O tome sam sanjala. Djeca bi trebala moći ići u školu. To je temeljno pravo svakog djeteta – kazala je Malala za BBC.

Od jedanaeste je godine na blogu kritizirala talibanske vlasti, posebice zbog zatvaranja škola za djevojčice. 

>> Heroina Malala koju su talibani upucali u glavu napustila bolnicu 

>> Za Nobelovu nagradu čak 259 kandidata! I Clinton i mlada Malala

Komentara 5

DU
Deleted user
19:07 20.03.2013.

ahaha, koga boli racky. sto hrvati I hrvatska imaju sa ovime.

GL
Glista
19:33 20.03.2013.

Istina, ali, ona je u skolskoj klupi u Engleskoj, u privatnoj skoli, sa tjelohraniteljima i sigurnosnom osoblju na svakom koraku. To je malo drukcije nego da se vrati u skolsku klupu u dolini Swat.

HR
hrvoje1932
20:00 20.03.2013.

Malala je vrlo hrabra djevojcica,izvanredno hrabra i razborita.Talibani joj nece pomoci bravo Englezi,bravo Malala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije