Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjerenstvo za sukob interesa

Pokrenuli postupak protiv Popijača jer nije prijavio sve u imovinsku karticu

đuro popijač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.03.2015.
u 11:14

Đuro Popijač (HDZ) nije prijavio točne kvadrature nekoliko parcela u svom ili supruginom vlasništvu, a isto tako nije prijavio ni vlasništvo supruge u dva trgovačka društva

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak za utvrđivanje sukoba interesa protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Đure Popijača zbog utvrđenog nesklada između prijavljene imovine i stvarnog imovinskog stanja. Popijač, naime, nije prijavio točne kvadrature nekoliko parcela u svom ili supruginom vlasništvu, a isto tako nije prijavio ni vlasništvo supruge u dva trgovačka društva. Povjerenstvo je utvrdilo da je riječ o "dosta velikom neskladu koji se ne može smatrati zanemarivom pogreškom".

Pokrenuli su postupak i protiv zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika jer nije postupio po ranijoj odluci Povjerenstva kojom mu je naloženo da u roku od 30 dana odstupi s dužnosti predsjednika upravnog vijeća HZZO-a. On je na toj dužnosti bio još 3 mjeseca duže nego što je bio.

Povjerenstvo je raspravljalo i o ministrici graditeljstva i prostornog uređenja Anki Mrak Taritaš koja je prijavljena zbog navodnog nesklada nekretnina u imovinskoj kartici. Provjerom je utvrđeno da je ministrica sve točno prijavila, no koristila je krivu terminologiju pišući da je stan u kojem živi od studentskih dana nasljedstvo, a u biti ga je kupila novcem od nasljedstva, pa nije pokrenut postupak protiv nje.

>> 'Sve imovinske kartice, pa i sudačke, treba objaviti na jednom mjestu'

Komentara 7

SS
sokac sa drave
12:07 20.03.2015.

Jos jedan kradezeov demokrat, na vrijeme je bacio komunisticku knjizicu i sada je domoljub i veoma sposoban covijek.Koliko je taj pokrao nasega novca ali zato ga trebamo birati jer Hrvati trebaju lopove kao kruh svagdanji.

DU
Deleted user
13:46 20.03.2015.

Jesenti milu bigulicu, pa je l' moguće da bu i naš veliki gospodarski stručnjak Popijač Đuka nadrapal? To jednostavno ne morem bilivit'.

AS
asas
17:08 20.03.2015.

zna se....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije