Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ

Pokopan Veselin Marinov

06.06.2002.
u 00:00

ZAGREB - Veselin Marinov Bugarin (35) pokopan je jučer na starom djelu zagrebačkog groblja Mirogoj, a na posljedni počinak ispratilo ga je pedesetak najbližih članova obitelji, rodbine i prijatelja. On je inače bio predloženi zaštićeni svjedok A obrane na suđenju "zločinačkoj organizaciji", a prošlog ga je petka u kafiću NBA s pet hitaca iz pištolja ubio Vinko Žuljević Klica, čovjek koji slovi kao desna ruka Vjeke Sliška, ubijenog "kralja poker automata".

Na posljednjem ispraćaju V. Marinova nisu viđene osobe koje pripadaju zagrebačkom krim miljeu, što je inače do sada bio običaj na sprovodima pripadnika zagrebačkog podzemlja. Također nisu viđeni ni pripadnici obavještajne zajednice, kojoj je navodno pripadao i sam Marinov. Zanimljivo je i da, što je inače na sličnim sprovodima do sada bio običaj, nije uočeno policijsko osiguranje. Primjećena su tek dva policajca u civilu, koji su iz prikrajka promatrali posljedni ispraćaj.

Od V. Marinova, prigodnim govorom oprostio se novinar "Globusa" Gordan Malić, inače njegov bliski prijatelj. Na sprovodu su bili nazočni i Višnja Drenški Lasan, odvjetnica V. Marinova te odvjetnici Anto Nobilo, mr. Rajko Mlinarić i Sanja Ormuž, čiji je odvjetnički ured Marinova i predložio kao zaštićenog svjedoka na suđenju "zločinačkoj organizaciji". I novinarka "Nacionala" Jasna Babić izrazila je sućut obitelji Veselina Marinova. (ija)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije