Naslovnica Vijesti Svijet

Pogledajte što se dogodilo s havajskim otokom nakon snažnog uragana

Otok East Island nestao je nakon uragana Walake koji je po područje pogodio početkom listopada, a šokantne fotografije pokazuju razmjere udara
25. listopada 2018. u 12:58 3 komentara 1791 prikaza
otok
Foto: Screenshot

Cijeli otok havajskog arhipelaga u Tihom oceanu nestao je doslovno preko noći.

Uragan Florida Poginulo 7 osoba Apokaliptične scene: Pogledajte kako Florida izgleda nakon uragana

Otok East Island nestao je nakon uragana Walake koji je po područje pogodio početkom listopada, a šokantne fotografije pokazuju razmjere udara.

Ovaj otok inače je stanište ugrožene havajske morske medvjedice i zelene morske kornjače pa znanstvenici strahuju što će se dogoditi s tim vrstama s obzirom na to da je kornjača ondje polagala jaja.

Šokantne snimke iz zraka pokazuju što je od otoka ostalo.

Uragan Florence Uragan Florence Poginule 23 osobe, rijeke su nabujale i očekuju se još razornije poplave

– Bio sam zbilja šokiran u tom trenutku. Pomislio sam 'moj Bože, nestao je…' To je samo još jedna pukotina u zidu koji nazivamo raznoliki ekosustav ovog planeta, a koji se prilično brzo ruši. Otok je bio star oko dvije tisuće godina i bili smo ondje u srpnju pa mi je teško palo što je sad posve izgubljen – rekao je Chip Fletcher, znanstvenik i profesor na Sveučilištu Hawaii.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar joydivision
    joydivision:

    Ovo je od zivotne vaznosti za hrvatsku i hrvate, pogotovu za Smokovic, Zemunik Gornji, Nadin, Biljane, Polaca, Stankovci kao i cijeli potez sjeverne Dalmacije, zaleda Zadraa i Šibenika, Lika, Kordun i Banija.... ili Karlovac koji izvan centra izgleda kao zona ... prikaži još! sumraka. Unutrašnjost Hrvatske izgleda kao poslije atomskog rata. … a inace su hrvati poznati ko stari anglosaksonci pa im ovaj clanak dodje ko domace vijesti

  • nogogaz:

    Grozno je pomislit da nekog dana moze nesto tako pogodit moju lipu dalmaciju....