Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUT PROJEKT EKSPLOATACIJE

Podzemno ležište u susjedstvu krije rudu vrijednu 30 milijardi dolara?

Ilustracija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.12.2019.
u 11:10

Za aktivaciju ležišta potrebno je investirati 150 milijuna eura, a do sada je istražno na dubini od 450 metara.

Kineska kompanija 'Zijin', koja je strateški partner RTB 'Bor', započela je izradu glavnog rudarskog projekta eksploatacije podzemnog ležišta Borska reka u suradnji s borskim Institutom za rudarstvo i metalurgiju. 

Procjenjuje se da ovaj lokalitet u sebi krije rezerve od gotovo četiri milijuna tona bakra, 130 tona zlata i više od 1.000 tona srebra, čija je vrijednost veća od 30 milijardi dolara, saznaju "Novosti".

Navode kako podaci pokazuju da su u ovom ležištu, do sada, istražene i utvrđene geološke rezerve od oko 320 milijuna tona rude, no, pretpostavlja se da Borska reka u sebi krije više od milijardu tona rude s prosječnim sadržajem od jedan posto bakra.

Za aktivaciju ležišta potrebno je investirati 150 milijuna eura, a do sada je istražno na dubini od 450 metara. 

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

Ilustracija
1/37
Ključne riječi

Komentara 41

Avatar Behemot
Behemot
13:25 21.12.2019.

Investitor uzme 80% zarade, lokalnoj zajednici ostane ekološka bomba i bolesni ljudi. Pa nije u Evropi bezveze rudarenje napušteno, to se radi u zemljama gdje nitko ne pita zašto rudari žive 40 godina.

DI
Direkt
13:00 21.12.2019.

Dok mi iskopavamo neoustaše.

PL
Plavakrava
14:19 21.12.2019.

Kakve to veze ima s nama ,sto ce kinezi pljackat tamo neku koloniju , zar nema vijesti iz burkine faso ili nekih normalnih drzava ,cak i da nadu zlato ,napravili bi zlatne lavove kuce na 3 "sprata" zlatne zube i lance oko vrata a splavovi balkanskog bangkoka bili bi puni pevaljki u zlatnom "odelu".Srbi bi to potrosili i jos bi se zaduzili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije