Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR SABLJAK

Podnio kaznenu prijavu zbog korupcije u veleposlanstvima pa ga udaljili iz službe, nakon četiri godine vraća se na posao

Odgođena 28. sjednica Nacionalnog vijeća za pračenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.07.2022.
u 12:06

Zanimljivo je što se Sabljak na posao vraća samo dan prije nego što će se u Saboru raspravljati o oporbenom zahtjevu za pokretanje postupka opoziva ministra Grlića Radmana

Prema odluci suda, nekadašnji službenik Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP), diplomat Damir Sabljak, koji je još 2018. podnio kaznenu prijavu zbog korupcije u veleposlanstvima u SAD-u i Australiji, danas se opet vraća na posao u Ministarstvo. Potvrdio nam je to jučer šef Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja iz Mosta. Iako smo pokušali doći do potvrde ove informacije i kod samog Sabljaka, to nam nije uspjelo jer on kao službenik Ministarstva ništa ne smije komentirati za medije bez ministrova dopuštenja.

– Sabljak je još 2018. kao zaposlenik MVEP-a podnio prvu prijavu da su se u našim veleposlanstvima u Washingtonu i Canberri dogodile određene nepravilnosti. Kada je to izašlo u javnost, udaljen je iz službe. To je bilo u vrijeme kada je ministrica vanjskih poslova bila Marija Pejčinović Burić. I Sabljakova borba traje već četiri godine. Proganja ga se kao zvijer. Upravni sud vratio ga je na posao poništivši odluku Pejčinović Burić i Službeničkog suda, no čim se vratio na posao, novi ministar Gordan Grlić Radman uručio mu je odluku o novom udaljenju iz službe a da nitko s njim nije razgovarao. No sad je novom odlukom Upravnog suda poništena i odluka Grlića Radmana o udaljenju iz službe i Sabljak se vraća na posao – kazao je Grmoja.

Zanimljivo je što se Sabljak na posao vraća samo dan prije nego što će se u Saboru raspravljati o oporbenom zahtjevu za pokretanje postupka opoziva ministra Grlića Radmana.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
zdenkoj
14:44 12.07.2022.

U slučajnoj državi ništa novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije