Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Podnevni dnevnik HRT-a napokon pogodio što ljude stvarno zanima

30.10.2014. u 14:58

U HRT-ove vijesti pretrpane šupljim sjednicama na kojima se ništa ne događa ipak se uspjela probiti odlična reportaža Tanje Kuturovac o najaktualnijim životnim stvarima, o cijenama svijeća i cvijeća

U Podnevnom dnevniku urednika Siniše Kovačića jedva smo dočekali čuti i vidjeti nešto normalno i danas svima najvažnije: odličnu reportažu Tanje Kuturovac o cvijeću i svijećama, što ih ovih dana svi kupujemo. Reporterki Kuturovac prodavači su predstavili svoju robu: buket od pet krizantema stoji 60 kuna, lampaš na bateriju 20 kuna, svijeća što gori tri dana stoji 14 kuna.

Prodavači su nezadovoljni, kažu da pet godina nisu mijenjali cijene i da se ove godine kupuje manje nego prošle. Važnija od informacija koje je sabrala reporterka je HRT-ova uređivačka politika za koju je vijest ono što uopće nije vijest, tj. da se danas održava prva sjednica Gradske skupštine bez uhićenog gradonačelnika (na kojoj se nije dogodilo ništa). HRT nas zatrpava novostima da državne ceste neće biti dane u zakup privatnicima, da zasjeda Skupština, da iduće godine kročimo u dugoročnu stagnaciju, a uvodi nam se i 12 posto poreza na kamate od štednje, branitelji dolaze u Sabor itd. – sve je to silno važno, ali ne baš toliko da bismo bili uskraćeni za bar jednu pristojnu reportažu o osnovnoj preokupaciji Hrvata danas: kako po prihvatljivoj cijeni kupiti grobni ukras.

Kupovanje cvijeća u raznim gradovima Hrvatske ono je čemu se nadamo u vijestima i dnevnicima danas, a dani koji dolaze bar će nakratko biti bez sjednica, ne će biti političara ni politike, ali evo njih u ponedjeljak – odmah poslije Dušnog dana.

>>U bračnom nadmetanju za pozornost javnosti gđa Milanović premoćno vodi ispred supruga

>>Dok joj je muž predsjednik Vlade – gđa Milanović treba se suzdržavati od svojih poslovnih medijskih nastupa

Komentara 6

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:14 30.10.2014.

Nevjerovatno do kud je došlo ovo naše istraživačko novinarstvo, dolac, kvatrić i pokoji šoping centar, niko al ono baš niko od ovih nounara da se sjeti pa da priupita ove ljude šta se smrzavaju po štandovima koliki najam klupe plaćajuju za ovih par dana....

ST
strsljen2013
18:51 30.10.2014.

Vratite nam Blaženku, za početak bar u Dobro jutro Hrvatska.

RE
rennes
15:22 30.10.2014.

Eh, teško se mi riješimo političarskih svinjarija! Jedini je način, izgleda, ugasiti televizor, ali i računalo, ...prestati čitati novine, ... Jako teško za postići, ali se svakako isplati, jer je duševni mir sve traženija roba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije