Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DENIS TOT

Podignuta optužnica protiv ubojica hrvatskog rukometaša: Svi troje zadali su mu teške udarce od kojih je preminuo

Denis Tot
Foto: Instagram
1/3
21.07.2022.
u 15:43

Večernjakovu novinaru u Skoplju su i ravnateljica KBC-a i ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije u intervjuima demantirali zataškavanje

Protiv prvoosumnjičenog za Totovo ubojstvo Andžela Đorđievskog iz Volkova, drugoosumnjičene Klementinu Leftkovsku iz Dračeva i trećeosumnjičenog Andreja Kostovskog vodi se postupak za ubojstvo rukometaša Denisa Totha.

Tužiteljstvo je, nakon provedenog istražnog postupka, podnijelo optužnicu kaznenom sudu, objavio je makedonski A1on. 

– Optuženi su 7. travnja ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički lišili života ozlijeđenog Denisa Tota. Nakon kraće prepirke svi troje zadali su mu više udaraca i teških tjelesnih ozljeda, od kojih je oštećeni prvo pao u komatozno stanje, a sutradan je preminuo – kazali su iz tužiteljstva. 

Za trojicu okrivljenika zatraženo je produljenje mjere pritvora.

– Još uvijek postoje okolnosti zbog kojih je ta mjera određena tijekom istrage – kazali su iz tužiteljstva. A1on objavio je i detalje o tome što se dogodilo kobne noći i zašto je Tot ubijen. 

– Rukometaš Denis Tot nakon tri sata tulumarenja napustio je diskoteku u društvu osumnjičenih za njegovo ubojstvo. Imali su rezervaciju, pili su viski i Red Bull, nije bilo svađe ni naznaka da će se nešto dogoditi. Ušli su oko trideset minuta iza ponoći i otišli oko 3.30 ujutro – navodi A1on.

Tragični slučaj u kojem je ubijen hrvatski rukometaš obavijen je mnogim kontroverzijama u koje smo se uvjerili i u Skoplju. Naime, prvo su izjavljivali da je hrvatski rukometaš umro zbog zatajenja srca iako je mnoštvo svjedoka vidjelo brutalno ubojstvo koje je i snimljeno. Prvoosumnjičeni se skrivao nekoliko dana, a makedonski mediji su se raspisali o njegovu policijskom dosjeu i navodnim političkim vezama.

Večernjakovu novinaru u Skoplju su i ravnateljica KBC-a i ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije u intervjuima demantirali zataškavanje, a ostaje nejasno zbog čega istragom nije obuhvaćen niz osoba koje su samo gledale brutalno premlaćivanje Denisa Tota, a nitko o tome nije obavijestio policiju. Suđenje bi trebalo početi u rujnu.

I veleposlanstvo upoznato s optužnicom

Da je nakon provedenog istražnog postupka, Osnovno državno tužiteljstvo u Skoplju danas podiglo optužnicu protiv tri osobe zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 123. stavak 1. u vezi s člankom 22. Kaznenog zakona, potvrdila je za Vecernji list i veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj. Prema toj optužnici na stranicama tužiteljstva okrivljeni su 7. travnja ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički ubili ozlijeđenog Denisa Tota.

>> VIDEO Donesena odluka o imenu mosta koji spaja kopno s Pelješcem: 'Jednostavno je, lako pamtljivo'


 

Komentara 2

ST
Stipan
17:03 21.07.2022.

Mislim da je trebalo i podnijeti optužnicu protiv bolnice koji su izjavili da nije bilo tragova nasilja i tim Tzv.liječnicima zabraniti taj posao .

Avatar Storm95.
Storm95.
17:21 21.07.2022.

Mene zanimaju svjedoci. Svjedoci druženja i svjedoci mlaćenja. Nije to bilo bez tona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije