Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje novca

Podignuta optužnica protiv šest osoba u slučaju Đakovština

đakovština
Davor Javorović/PIXSELL
04.02.2011.
u 12:19

Gašpara se tereti da je Vuksanoviću, kao odgovornom skladištaru, naredio da državne žitarice iz strateških zaliha

Podignuta je optužnica protiv šest osoba u slučaju Đakovština, kao i protiv same tvrtke. Na optuženičku će klupu tako sjesti član uprave Paško Gašpar, rukovoditelj skladišta Ivan Vuksanović, tehnolozi Željko Perić i Marijan Bakula, zatim Martin Župan te gospodarska inspektorica Ana Lasić. Optužnicu je na stol osječkog Županijskog suda Državno odvjetništvo poslalo točno godinu dana nakon otvaranja stečaja i privođenja osumnjičenih.

Gašpara se tereti da je Vuksanoviću, kao odgovornom skladištaru, naredio da državne žitarice iz strateških zaliha, kao i one drugih pravnih i fizičkih osoba, te dio uljarica dostavi na mljevenje i preradu i tako ih se pripremi za prodaju na tržištu. Događalo se to od 1. siječnja 2009. do 25. siječnja lani. Đakovštini su tako pribavili gotovo 56 milijuna kuna.

Vuksanovića, Perića, Bakulu i Župana tereti se da su u prosincu 2009., isto na Gašparov zahtjev, sastavili i potpisali lažni Zapisnik o provođenju godišnjih popisa roba državnih robnih zaliha koje su uskladištene u đakovačkoj tvrtki.

Neistinito su prikazali stvarnu količinu zatečene robe radi prikrivanja manjka. Inspektorica Lasić potom je napisala Zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru u kojem je neistinito navela da je obavila kontrolu popunjenosti skladišnog prostora i utvrdila kako u skladištu ima 2,003.160 kg pšenice iz strateških robnih zaliha. Dostavila ga je potom Ravnateljstvu za robne zalihe.

Posrnulu se Đakovštinu, pak, tereti da je kaznenim djelom koje je počinio bivši direktor Mijo Matić, koji je preminuo u lipnju u pritvoru, stekla 5,9 milijuna kuna.

Novac od naplaćene naknade za okoliš na motorna vozila, po Matićevu nalogu, nije uplaćen na račun Fonda za zaštitu okoliša, nego su njime podmirene obveze tvrtke. Isto se dogodilo i s novcem od naplaćene godišnje naknade za uporabu javnih cesta, koja je trebala ići na račun Županijske uprave za ceste.

Komentara 13

JU
Jurišić40
13:12 04.02.2011.

Opet Hercegovci na dijelu!

OB
-obrisani-
13:15 04.02.2011.

Podignuta optužnica protiv šest osoba u slučaju Đakovština ali se zna da su nevini jer su to Pravi Hrvati koji su se žitom zbrinjavali uz Boga i zastavu kao svoji na svome na svom domoljubnom poslu..

10
104041
12:50 04.02.2011.

U Djakovu su na vlasti komunisti iz sdpea i koliko vidim i ovaj puta ce se izvuci nekaznjeno,nepravedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije