Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeli pripremni radovi

Novi terminal imat će osam aviomostova

avion
Foto: www.kronikevg.com
18.12.2013.
u 17:14

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, koncesionaru na Plesu koji gradi novi terminal, očekuju da će godišnji broj putnika, kad nova putnička zgrada bude gotova, biti oko 3,5 milijuna

U Zračnoj luci Zagreb danas su počeli pripremni radovi na gradnji novog putničkog terminala. Polaganje kamena temeljca i početak gradnje terminala previđeni su pak na proljeće sljedeće godine. A novi terminal trebao bi biti gotov u roku od 36 mjeseci.

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, koncesionaru na Plesu koji gradi novi terminal, očekuju da će godišnji broj putnika, kad nova putnička zgrada bude gotova, biti oko 3,5 milijuna i očekuju rast broja putnika od osam posto. Ovu će godinu MZLZ završiti sa 2,2 milijuna putnika. Ukupni troškovi prve faze gradnje novog terminala iznose 240 milijuna eura, a na terminalu će biti osam aviomostova iako je prvobitno bilo planirano njih 11. U MZLZ-u još nisu odlučili tko će graditi zgradu terminala, no sve ostale radove – odvodnju, pristupne ceste, stajanke... – izvodit će Viadukt s kojim je sklopljen ugovor vrijedan 390 milijuna kuna. Novi terminal imat će kapacitet od pet milijuna putnika godišnje.

>> Hajdaš Dončić: Uspjeh ZLZ-a je i uspjeh Republike Hrvatske

Komentara 4

Avatar JGKIFLA
JGKIFLA
19:33 18.12.2013.

Super

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:35 18.12.2013.

I s ovim se kasni barem 15 godina.

DU
Deleted user
19:54 18.12.2013.

Takav projekt radi se za slijedecih pedeset godina.Sangajski aerodrum u Kini napravljen je na mocvarnom podrucju ,koji je isusen,napravljen sa dvije piste ali sa mogucnosti prosirenja,ako bude potrebno,Takva vizija buduce ZG zracne luke treba slijediti,ako ovi to imaju u planu onda je u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije