Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Počele su prijave projekata koji se bore za fond nagrada do 105.000 kuna!

Svaka tema naslonjena je na razvojnu strategiju Republike Hrvatske, a cilj projekta je smanjiti odljev mozgova!
18. prosinca 2014. u 08:00 1001 prikaza
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Foto: Poslovni.hr

Sa stopom nezaposlenosti mladih od 40 posto, Hrvatska je druga u Europi, odmah nakon Španjolske, dok procjena stope odlaska obrazovanog stanovništva iz zemlje iznosi poraznih 29,4 posto.

Ovaj alarmantan podatak nagnao je Poslovni dnevnik na pokretanje projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj kojim želimo potaknuti suradnju poslovne, akademske i političke javnosti na stvaranju uvjeta za ostanak mladih akademski obrazovanih ljudi u Hrvatskoj s jedne strane, a direktnim sudjelovanjem u projektu želimo i uključiti mlade, visokoobrazovane građane u proces promišljanja smjera budućeg razvoja Hrvatske. 

Hrvatska pamet Hrvatskoj je natjecanje studentskih razvojnih projekata. Cilj natjecanja jest prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata pretočene u konkretne projekte vezane na pet osnovnih tematskih smjerova:

  • Izvorno Hrvatsko
  • Destinacija Hrvatska
  • Održiva Hrvatska
  • Poduzetna Hrvatska
  • Inovativna Hrvatska

Pet najboljih radova (po jedan u svakom tematskom zadatku) bit će nagrađeno novčanim nagradama u iznosu od 21 tisuću kuna na potrošačkoj kartici, dok će svi sudionici dobiti priliku pokazati vlastita znanja i sposobnosti zainteresiranim poslodavcima.

Također za sve njih ovo je prilika za stjecanje novih znanja i umijeća iz projektnog menadžmenta koje će im Poslovni dnevnik, u suradnji s partnerima, tijekom trajanja projekta omogućiti.

U projektu mogu sudjelovati studenti svih fakulteta u Hrvatskoj u dobi od 18 do 27 godina. Prijave mogu biti pojedinačne ili u grupama od najviše 3 studenta. Od studenata se očekuje da produciraju pisani projektni zadatak, a  posebno će se vrednovati originalnost ideje, te preciznost razrade plana njezine realizacije. Studentske projekte će pregledati i ocijeniti stručna komisija.

Više informacija o projektu saznajte ovdje.

Prijave su počele! Prijavi se odmah i počni s pisanjem rada! Prijavite se ovdje.

Omogućili smo svim studentima edukativne materijale i stručnu komisiju i mentore koji će odgovoriti na svako postavljeno pitanje.

Svaki student može prijaviti svih 5 tema i osvojiti 105 000 kuna!

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije