Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
metković

Pobjednik 14. maratona lađa Neretve je ekipa Gusara iz Komina

maraton lađa (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/13
13.08.2011.
u 20:31

Unatoč umoru pobjednici ali i svi ostali sudionici bili su više nego zadovoljni.

Pobjednik 14. maratona lađa Neretve je ekipa Gusara iz Komina koja je prva uplovila u pločanski kanal, a potom i stigla na cilj. Veliki prijelazni štit kneza Domagoja ove godine ostaje u trajnom vlasništvu Gusara iz Komina. Naime, oni su treću godinu za redom osvojili Maraton lađa Neretve, a oni kojima se to posreći Domagojev štit dobivaju u trajno vlasništvo, te mali zlatni štit i novčane nagrade.

Drugi su lađari iz Bačine koji su do sada tri puta osvajali drugo i dva puta treće mjesto. Lađari Opuzena su treći, a najveće iznenađenje maratona su lađari iz Bjelovara koji su zauzeli četvrto mjesto. Unatoč umoru, jer trebalo je u neretvanskim lađama - čija izrada datira od prije 700 godina, i koje se ručno izrađuju samo u ovom kraju - snažnim zaveslajima stići do cilja, pobjednici ali i svi ostali sudionici bili su više nego zadovoljni.

Komentara 3

Avatar pupoljak
pupoljak
21:05 13.08.2011.

Država grca u dugovima, narod nosa gaće na štapu i kopa po kontejnerima bez da vidi izlaz iz ne moguće situacije, a državni vrh hoda po seoskim dernecima.

BO
bomba
01:48 14.08.2011.

pupoljak nikad nećeš procvjetati uvijek češ ostati pupoljak i takav ćeš uvenuti. Vidi se da nisi zreo da iznosi mišljenja javno i da ti mrziš nešto zašto nemaš razloga da mrziš ali ti si pupoljak a da bi bio zreo trebaš procvjetati. nikad nečeš sazrijeti, a ovo što su neretvani napravili sa ovim lađama i kako se turizam poboljšao baš zbog ovog seoskog derneka nikad nečeš moći razumjeti. Oni su čudo napravili i neretva nije samo plodna dolina već i turistička destinacija. ti si jadan

CH
chicony
21:13 14.08.2011.

Svaka čast veslačima Komina kao pobjednicima u Utrci lađa na Neretvi ali i Kominjanima te nadasve treneru veslača g.Ivanu Šabjanu. Kapa do poda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije