Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLOŽENI VIJENCI

Po prvi put obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Vinkovaca

vinkovci
30.05.2016.
u 15:37

Možemo biti ponosni na sve branitelje Grada Vinkovaca, poručio je gradonačelnik Mladen Karlić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa na vinkovačkom Gradskom groblju, misom zadušnicom u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona te svečanom akademijom u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, u Vinkovcima je danas po prvi puta obilježen Dan branitelja grada Vinkovaca.  

"Možemo biti ponosni na sve branitelje Grada Vinkovaca koji su se od prvog dana aktivno uključili u obranu Hrvatske i dali ogroman doprinos borbi za samostalnot i nezavisnost", poručio je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić dodajući kako su vinkovački branitelji, osim što su sudjelovali u obrani svoga grada, prošli gotovo i sva hrvatska ratišta. Po njegovim riječima, posebice je važno prisjetiti se svih onih branitelja čija se imena još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata.  

"Vinkovčani su se sa srcem i aktivno uključili od prvog dana u obranu Domovine, sudjelovali odmah na početku rata u obrani Vukovara gdje su mnogi izgubili živote ili bili ranjeni", podsjetio je Karlić dodajući kako je u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu sudjelovalo oko 10.000 vinkovačkih branitelja.  

Po riječima Ivice Čuture, ratnog zapovjednika 6. satnije treće gradske bojne Vinkovci koja je kasnije ušla u sastav 109. vinkovačke brigade, iako i među hrvatskim braniteljima, kao i ostalim hrvatskim građanima, postoji puno nezadovoljstva i razočarenja stanjem u Hrvatskoj, branitelji su svjesni da samo zajedništvom možemo ići naprijed te se zalažu za svehrvatsko zajedništvo u cilju napretka hrvatske države.

>> U Lipiku podižu spomenik devetorici poginulih Tigrova

>> 'Nismo pobijedili velikosrpsku politiku, i sada nam neki emisari dijele packe iz Beograda'

Komentara 2

KO
kodamesepita
16:44 30.05.2016.

zahvalni zauvijek ❤

Avatar BraBar
BraBar
05:40 31.05.2016.

Napokon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije