Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Označen alarm

Plove prema Sredozemlju: Norveška snimila ruski nosač aviona i ostatak flote

Ruska mornarica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.10.2016.
u 20:40

"Ne događa se često da tako puno brodova u skupini plovi oko Norveške"

Norveška vojska objavila je u utorak da je snimila rusku flotu, uključujući nosač aviona, opaženu uz norvešku obalu na putu za istočni Mediteran.

Stacioniran u Severomorsku u Barentsovom moru, nosač Admiral Kuznjecov i sedam brodova u njegovoj pratnji snimljeni su u ponedjeljak u međunarodnim vodama oko Norveške.

– Dobili smo informacije da se kreću prema Sredozemlju – rekla je vojna glasnogovornica Elisabeth Eikeland.

– Ne događa se često da tako puno brodova u skupini plovi oko Norveške – dodala je.

Rusija je u subotu objavila da će Admiral Kuznjecov, nosač zrakoplova iz sovjetskog doba, ojačati rusku vojnu nazočnost u istočnom Mediteranu gdje ruske snage sudjeluju u ratu u Siriji.

Kremlj je u utorak objavio trenutačni prekid zračnih napada ruske i sirijske vojske na Alep kao "znak dobre volje".

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi to trebalo omogućiti evakuaciju civila iz pobunjeničkih četvrti toga grada koji je već mjesec dana meta intenzivnog bombardiranja.

Rusija očekuje da će se i druge zemlje, koje žele da se riješi sukob u Siriji, pridružiti njezinim naporima za normalizaciju situacije u Alepu, kazao je Peskov.

>> Kratkotrajna stanka: Rusija i Sirija prestale s bombardiranjem Alepa

Komentara 26

DU
Deleted user
00:21 19.10.2016.

a I tek sam sad slike vidjeo, ahahaaaaa ovo slike u turskoj iz bospora brod prolazi pored carigrada, ahahaaaaa ja da sam vlasnik ovih novina ja bi podijelio otkaze svima od glavnog urednika do cistacice, napisat jedno a stavit slike koje nemaju veze sa mozgom a kamo li sa clankom je uvreda za svjetsko novinarstvo.

BJ
Ben Juda Talmudan
22:24 18.10.2016.

Jedino što nisu snimili su podmornice u pratnji .

DR
Drks
23:06 18.10.2016.

Kako je malen ovaj nosac aviona. Jeste sigurni da ste snimili ispravan brod?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije