Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Tomca

Plenković: Ostavio je veliki trag u politici. Bandić: Napustio nas je veliki domoljub

Zdravko Tomac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
04.01.2020.
u 18:34

Milan Bandić poslao je izraze sućuti Tomčevoj obitelji istaknuvši da nas je napustio veliki hrvatski domoljub, čovjek velikoga srca, velike karijere i političkoga iskustva.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je u subotu žaljenje u povodu smrti poznatoga hrvatskog političara i pisca Zdravka Tomca kojega je, rekao je, poznavao dugi niz godina i koji je ostavio veliki trag u hrvatskoj politici te je izrazio sućut Tomčevoj obitelji.

Premijera Plenkovića, koji je u subotu na zagrebačkome Sljemenu pratio žensku slalomsku utrku "Trofej Snježne kraljice" za Svjetski kup novinari su pitali je li čuo za vijest da je danas umro profesor Zdravko Tomac, što je Plenković sa žaljenjem potvrdio.

"Zdravko Tomac ostavio je veliki trag u hrvatskoj politici - i dok je bio u Vladi i Hrvatskom saboru, i kao plodan autor ", rekao je Plenković i ponovio kako mu je zaista žao, istaknuvši da je to veliki gubitak za hrvatsko društvo i hrvatsku politiku.

Zdravko Tomac
1/9

Milan Bandić poslao je izraze sućuti Tomčevoj obitelji istaknuvši da nas je napustio veliki hrvatski domoljub, čovjek velikoga srca, velike karijere i političkoga iskustva.

"S tugom sam primio vijest o odlasku velikog hrvatskog domoljuba Zdravka Tomca. Napustio nas je čovjek velikoga srca, velike karijere i političkoga iskustva te karizme koji je, kao osvjedočeni socijaldemokrat širio slogu i zajedništvo te bio uzor svima nama. Izgubili smo velikog čovjeka kojem dugujemo zahvalnost i poštovanje." 

Dijeleći tugu zbog gubitka koji Vas je tako teško i bolno pogodio, u ime Grada Zagreba i svoje osobno, upućujem izraze duboke sućuti. Zbogom profesore!, napisao je, među ostalim, gradonačelnik Bandić u brzojavu sućuti obitelji Zdravka Tomca.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković također je uputio izraze sućuti Tomčevoj obitelji u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog sabora.

"Gospodin Zdravko Tomac ostat će u trajnom sjećanju šire hrvatske javnosti kao istaknuti hrvatski političar, publicist i profesor, koji je od neovisnosti Hrvatske obnašao niz visokih i odgovornih dužnosti", napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

Istaknuo je i da će se pamtiti njegov veliki doprinos u razvoju hrvatskih institucija i višestranačja, a posebno njegovo dugogodišnje djelovanje kao zastupnika Hrvatskoga sabora.

Gospodina Tomca pamtit će i brojni naraštaji studenata politologije koje je znanstveno odgojio, dodao je Jandroković.

Hrvatski političar, publicist, dugogodišnji profesor Fakulteta političkih znanosti, bivši potpredsjednika Vlade nacionalnog jedinstva, saborski zastupnik i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Zdravko Tomac umro je u subotu u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava u 83. godini, nakon kratke i teške bolesti.  

Ključne riječi

Komentara 10

VA
Vagabundo
20:11 04.01.2020.

Onaj tko zna dobro o hrvatskoj povijesti i politici, znat će da je Tomac bio jedan od istinskih domoljuba, neovisno o prvotnoj lijevoj orijentaciji, a pomogao je puno i na hrvatskom putu u samostalnost. Pokoj mu duši

Avatar Dipsy
Dipsy
20:14 04.01.2020.

Svaka čast Plenkoviću i Jandrokoviću jer nitko iz SDPa ne bi ovako govorio o nekome iz HDZa. O Tomcu, njegovim djelima i hrabrosti govoriti onako kako smatra da je ispravno, samo najbolje!

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
19:08 04.01.2020.

Pokoj mu duši! Bio je dobar čovjek koji je znao prepoznati hrvatske interese i svoje zablude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije