Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA ČELNO MJESTO

Plenković: Nemam razloga polemizirati s Karamarkom, sami su srušili svoju vladu

Miranda Cikotic/PIXSELL
07.08.2019.
u 09:46

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Opatiji najavu moguće kandidature Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a.

Nemam ja uopće razloga s njim polemizirati. Čovjek je vodio stranku prije više od tri godine, sami su srušili svoju vladu, ne uspije li se rekonfigurirati s parlamentarnom većinom, napustio je tu dužnost, rekao je Andrej Plenković.

Predsjednik HDZ-a ponovio je kako se 2016. njegovim dolaskom na čelo HDZ-a stranka brzo digla na noge, dobila povjerenje birača i osvojila izbore.

– Nismo se ni od koga udaljili, politika koju vodimo zdrava je i ja vjerujem u razboritost birača, vide gdje tko zemlju vuče. On je imao svoju priliku. Ne vidim zašto bih bio iznenađen njegovim potezom. HDZ je demokratska stranka, ima procedure, svatko tko ima ideje može izaći sa svojom platformom. Tko god se želi igrati demokracije i izbornog programa, neka se igra – rekao je Plenković.

Premijer je komentirao i izjavu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je, komentirajući govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Kninu, rekao da su se mnogi pitali je li ona u alkoholiziranom stanju.

"Vidio sam, mislim da je to jedna jako teška izjava", rekao je Plenković o izjavi Josipovića, piše N1

Komentara 40

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
11:03 07.08.2019.

Tu "vladu je trebalo srusiti kao i potjerati mobs iz koalicije prvom prilikom. Ne svadjajte se medjusobno nego radite!

Avatar comparator
comparator
10:14 07.08.2019.

HDZ-u i Plenkoviću nije više problem Karamarko nego svijest Hrvata da ima posla s ostacima udbaškog uhljebnićkog sustava .

ST
stefj
12:33 07.08.2019.

Eh da, Karamarko. U politici je bio kao slon u staklarni. Uspio je skupiti cijelu desnu scenu i pobijediti, no nije uspio presložiti vladu kada ga je Most otkantao... Interesantno je da je na kraju ispalo da je Karamarko bio potpuno u pravu, a da su Mostovci izmišljali i lagali. No, jednom kada je vlada pala, to više nije bilo bitno... A inače, Karamarko je imao obećanja tako da je do zadnjeg vjerovao da će uspjeti složiti vladu, no kada mu je u glasanju Pupovac okrenuo leđa bilo je gotovo. Tako mu i treba, totalni hlebinac kada je vjarovao takvima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije