Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili smo arbitražu
Povratak na članak

Plenković najavio da će Hrvatska otkupiti dionice INA-e: Evo što poručuju iz MOL-a

"MOL je uvijek bio i ostaje otvoren za razgovor o budućnosti INA-e", poručuju iz MOL-a.

Komentari 57

DU
Deleted user
10:21 25.12.2016.

Drugovi iz SDP-a, osim sto ste sokirani odlukom suda, mozete li preuzeti odgovornost za stetu koju sada trpi hrvatska?

VL
AN
Anamarija10
10:38 25.12.2016.

Kada je Karamarko govorio da ćemo izgubiti na sudu i da će nas to masno koštati, proglašen je izdajnikom, a mudri Petrov, koji je tada rekao da sve ide u dobrom smjeru sada veleumno izgovara rečenicu " sud je presudio kako je presudio". Kada ne bi znali koliko je pokvaren mislili bi samo da pojma nema. Nego, kada ćete se Karamarku ispričati, a što se njega samog tiče jedva čekamo da se opet pojavi u HDZ i pomete ove slabiće

VL
Avatar Musashi
Musashi
10:37 25.12.2016.

25% Ine prodala je Mol-u Račanova vlada ispod cijene, Sanaderova je 25% prodala građanima, zaposlenicima, fondovima po povoljnijoj cijeni. Mol je javnom ponudom i na burzi otkupljivao dionice po tržišnoj cijeni, pa je tako došao do 49% vlasništva. Dakle, Mol je dobio samo 25% Ine ispod cijene. Sada svi vrište da Ina vrijedi puno, ujedno vrište da ju je Mol uništio !? To je kontradiktorno. Točno je da Ina vrijedi više, pošto vrijedi više zaslužan je i Mol, znači ako je Mol povećao vrijednost svog udjela od 49% povećao je i vrijednost ostalog udjela od 51%, s toga ako je zaradio Mol zaradila je i država. To što će sada država od Mola kupovati 49% umjesto da kupuje smo 25 % krivi su i građani, zaposlenici i fondovi što su svoj udjel od 24% prodali Molu.

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
17:04 25.12.2016.

Ostojic, DORH, Bajic, Cvitan politicko montiranje procesa dolazi na naplatu, hoce li ih i dalje stititi Petrov, Orepina i co

VL
QW
qwe
13:50 25.12.2016.

Da ćemo izgubiti arbitražu bilo je davno jasno jer su nam argumenti bili u presudi Sanaderu koja je bila bez pravih dokaza. Mislim da je konačno vrijeme da se objavi ugovor kojim je MOL dobio većinska prava upravljanja INA-om, da se vidi tko su potpisnici (pretpostavljam Sanader i Hernady) i da ih se pita što su dali/dobili za potpis. Tu su pravi dokazi protiv Sanadera i MOL-a. Navodno je taj ugovor poslovna tajna ali mi nemamo što više izgubiti u sporu (INA-u smo već izgubili).

VL
MA
Manolo46
15:05 25.12.2016.

Zašto se ovdje ne kaže najvažnija stvar, a ta je da je Karamarko maknut iz politike jer je bio u pravu? A da budemo iskreni do kraja, to je bio samo formalni razlog Karamrkovog micanja, a svi odreda znamo i koji je bio glavni razlog. Sad bi bilo pošteno da se Petrov i cijeli MOST maknu iz politike jer ovu štetu koju su oni skrivili mi ćemo plaćati, a od Plenkovića bi bilo pošteno da vrati Karamarku HDZ, jer je i on došao na vlast u HDZ-u na valu te socrealističke demagogije u svezi INA-e i cjelokupne arbitraže.

VL
KR
kritika5
19:27 25.12.2016.

treba kupiti MOL a ne INU

VL
ST
stefj
11:21 25.12.2016.

I što sad dalje? Trebalo bi što manje galame, populizma i politike, a više razuma i struke. Radi galame i populizma smo tu gdje smo, pitanje je samo kada će i ostale stvari doći na naplatu... Struka i zdrav razum, kvalitetna analiza i predviđanja, manje politike, puno manje. Nema šanse da EU podupre bilo koju političku presudu, bilo koja međunarodna arbitraža zaključit će na temelju dokaza, a ne galame. Pitanje je kada će to ljudi kod nas shvatiti i prestati podupirati urlanje, busanje o prsa i pjevanje borbenih...

VL
DU
Deleted user
16:02 25.12.2016.

bez lustracije..nema hrvatske..nego samo i uvik ..u krug..

VL
TH
than
15:03 25.12.2016.

Znaci prodali su INA-u. Pare su skrkali, samo ne znamo u sto. Vjerojatno u prasice i pice, te na vikendice i stanove. I sada smo dosli do toga da bi oni opet kupili INA-u. Naravno na javni dug, jer para nemaju niti za cackalicu. Znaci duplo golo. Ista prica kao i sa bankama i da ne nabrajam dalje. Nitko nista odgovornosti, sve u smislu, sve ce to narod platiti.

VL
Avatar anlaser
anlaser
17:23 25.12.2016.

Inu treba zaboraviti i prodati je do kraja jer će sad vrijednost dionica mađari dići u nebo.S tim novcem i onime što se planiralo uložiti u otkup stvoriti novu naftnu kompaniju a iz njene dobiti širiti biznis.Kad bi stvari krenule tim tijekom inina vrijednost bi pala i bilo bi je jednostavnije i jeftinije otkupiti je .

VL
Avatar croatxl
croatxl
14:02 25.12.2016.

SDP je pravio ogromnu stetu za svoje vladavine ,sreca bili su samo 4g

VL
DU
Deleted user
19:39 25.12.2016.

Ja bih na Vladinom mjestu jako dobro razmislio i ponovnoj kupnji Ine jer naftu polako zamjenjuje struja, a i Ina nije više jedini distributer nafte. Također, Ina je najviše popljačkana u Jugoslaviji i Hrvatskoj (postoje tone novinskih članaka o tome) te su je Mađari uglavnom unaprijedili.

VL
ML
Mlad75
14:21 25.12.2016.

Recite izgubili smo arbitrazu, Karamarko je bio u pravu, namjestili smo mu.. Pa sad eto kao odkupit cemo dionice...

VL
KA
kantajz
10:16 25.12.2016.

samo hrabro gospodine premijeru.napisao sam već na drugom članku da odgovorni za INU trebaju odgovarati pred zakonom.no nevrijedi nam kukati i treba skupiti glave i provesti najvljeno u djelo.novac treba namaknuti iz drugog mirovinskog stupa jer su mirovinski fondovi većinomm ulagali u državne obveznice tj.posuđivali su novac državi.došlo je vrijeme da se taj novac uloži u nešto konkretno a to je INA.otkupiti i modernizirati INU pod svaku cijenu.uplaćujem u drugi mirovinski stup od njegovog osnutka i ako me budu pitali a znam da neće spreman sam uplaćeni novac uložiti u jaku INU.

VL
DU
Deleted user
10:15 25.12.2016.

Kao sto je HEP kompanija od HNSa ,HDZ i MOST moraju imati svoju stranačku kompaniju sa stranačkim upraviteljima. Komunisticki mentalni sklop je vidljiv i nakon 25 godina od samostalnosti .

VL
DU
Deleted user
11:55 25.12.2016.

Zašto Plenković daje obećanja koja ne moze ispuniti? Zato jer je Hrvatskoj javnosti dovoljno da daje sve od sebe da to ostvari i da joj da osjećaj, "ja sam tu" . Pa dobro ako joj je samo to dovoljno.

VL
KG
Kings-Gambit
15:11 25.12.2016.

Samo brišite istinu! Ali znajte istina će vas izbrisati, kad tad.

VL
DO
doktorica
10:07 26.12.2016.

treba tzv"stručnjake" iz IN-e optužiti jer su upropastili tvrtku,neka vrate novac,dobivali su 80 000 kuna plaću,a sada hrvatska sirotinja treba dati novac za otkup.Pa dokle tako?

VL
LU
Lujo123
16:22 25.12.2016.

Samo lud čovjek ili lopina može doći na ideju da trguje s Mađarima. Žestoko smo popušili zahvaljujući našim lakomim lopinama!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.