Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi posjet premijera od 2011.

Plenković na Kosovu, obići će Janjevo i primiti Medalju sv. Terezije

Zagreb: Plenković o cijenama goriva i trošarinama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
15.11.2021.
u 06:00

U premijerovoj pratnji su predstavnici HGK, Ericssona Nikole Tesle i Končara, ali i olimpijac Josip Glasnović

Prvi put od 2011. jedan hrvatski premijer odlazi u službeni posjet Kosovu. Andrej Plenković danas boravi u toj zemlji, s kojom Hrvatska i inače ima redovan politički dijalog, pa i susrete premijera na marginama međunarodnih konferencija.

Posjet ima više komponenti – političku, diplomatsku, gospodarsku, humanitarnu, dijasporsku i sigurnosnu. Plenković će se u Prištini tako sresti s predsjednikom Vlade Kosova Albinom Kurtijem, a zatim slijedi susret gospodarstvenika s predstavnicima HGK, Ericssona Nikole Tesle i Končar Elektroindustrije.

Inače, Hrvatska je 7. trgovinski partner Kosovu od zemalja EU. Susret s Vjosom Osmani-Sadriu ima i humanitarnu notu – kosovska predsjednica premijeru Plenkoviću i ravnatelju Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručit će Medalju svete Terezije. Priznanje je to i zahvala za angažman i pomoć uslijed tragične nesreće u Slavoniji u kojoj se ljetos prevrnuo autobus pun kosovskih državljana, pri čemu ih je desetero poginulo, a 50-ak bilo ozlijeđeno.

Plenković će posjetiti i Janjevo gdje će se susresti s predstavnicima hrvatske manjine te pripadnicima hrvatskog kontingent KFOR-a. Uz Plenkovića u posjet će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, zastupnica u Saboru Ermina Lekaj Prljaskaj i osvajač zlatne medalje na OI u Rio de Janeiru Josip Glasnović, podrijetlom iz Janjeva.

VIDEO Plenković sa suradnicima obišao 43. međunarodni sajam knjiga Interliber

Komentara 22

DU
Deleted user
08:58 15.11.2021.

On je zaslužio orden svetog Save a ne svete Terezije.

Avatar Vakserčina
Vakserčina
12:42 15.11.2021.

Volio bi da je premijer bio jučer na Poljudu da doživi neposredni izljev ljubavi svog omiljenog naroda spram sebe, voljenog premijera... To bi bio doživljaj u rangu onog pobjedonosnog autogola Rusa. Živio ljubljeni vođa!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
07:53 15.11.2021.

Mi u Srbija ne volim te poseta! Zato volam administrator od Vecernja list me blokira 50 godina hvala iz Cacak, prva sljiva levo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije