Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jačanje suradnje
Povratak na članak

Plenković: Kineske kompanije pokazale velik interes za Hrvatsku

Mislim da je pred nama jedno intenzivno razdoblje, osobito s obzirom na činjenicu da će Hrvatska na proljeće 2019. u Dubrovniku biti domaćin idućega sastanka na vrhu inicijative Kina+16... Nakon toga očekujem još veću dinamiku odnosa", kazao je hrvatski premijer.

Komentari 18

Avatar nekakav
nekakav
10:41 06.11.2018.

evo, meni stigao mail iz kine, nude mi poslovnu suradnju. cijeli kontejner igračaka mogu jeftino nabaviti. ili pak jeftine tornjeve za vjetroelektrane. ova domaća banda nek propadne sa svojim cijenama. ovo je biznis.

VL
CI
cinbenik
11:48 06.11.2018.

kinezi jako cijene Hravte,partizane,Tita i partiju,nije to nikakvo cudo...Mozda je Plenkovicu pokzan,film,doceka Tita u Kini....

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:49 06.11.2018.

razlika između kineza i hrvata u dijaspori je ogromna. kinez prodaje kinesku robu u inozemstvu, djecu vraća doma na školovanje. hrvat pak ode van, radi za stranca, doma šalje malo, jer ni sam nema za sebe kolko bi htio. zašto kina ima koristi od odlaska kineza van, a hrvatska nema?

VL
ST
stefj
07:35 06.11.2018.

Birokracija nam je 139. od 140 zemalja na svijetu, po efikasnosti pravosuđa u rješavanju sporova smo 139., po neovisnosti sudstva smo 120., po opterećenju državnom regulacijom smo 138. po tome koliko je vlada orijentirana na budućnost 133. od 140. Što se tiče poreza, po učinku poreza na poticanje investicija smo 132., a učinak oporezivanja na poticanje rada smo 134. u svijetu. Po kapacitetu države da privuče talente smo na 133. mjestu na svijetu, a po kapacitetu da zadržimo talente smo 132... U takvoj zemlji domaći poduzetnici nemaju šanse (osim ako nisu paradržava ili uhljeb-poduzetnici), u takvu zemlju mogu doći samo Kinezi gdje jaka država stoji iza njih, Rusi ili Amerikanci s jakim pravnicima iza sebe. A građani poduzetnici moraju ići negdje drugdje tražiti sreću, isto kao i radnici....

VL
Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
07:45 06.11.2018.

Ajde, koji bi kreten uložio i jedan gumb u banana državu u kojoj je vlast u suštini hrpa odvratnih kriminalnih govana, udružena s ad hoc Borg grupom otvoreno u stanju opljačkati milijardu kuna iz privatne firme i u kojoj jeje ministar u stanju otvoreno pokrasti potpisne knjige za referendum?

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
07:56 06.11.2018.

ovakve naslove i vijesti slušamo već 25 godina bila vlada desna ili lijeva stalno se piše kina će uložiti milijarde, da su htjeli već su mogli uložiti tko im brani nitko nama neće pomoći osim nas samih...

VL
CA
campa
09:02 06.11.2018.

Interes će naglo splasnuti kad udarte u zid naše neučintkovite administracije sastavljene od uhljeba i podobnih u zid koji je veči i močniji od njihovog kineskog zida.Zar do sada nismo imali pokušaje ulaganja gdje se je nakon euforije odustajalo.

VL
DU
Deleted user
07:41 06.11.2018.

Bas jesu ...pocet cemo saditi rizu koju ce kinezi uvoziti ...put u kinu je odlican za pisanje vlastitih memoara koji nece biti zanlmljivi ni blizoj rodbini....put u kinu je u biti moguca rasprodaja preostale imovine.....

VL
Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
07:10 06.11.2018.

Plenković: Kineske kompanije pokazale velik interes da zaobiđu Balkan i Hrvatsku jer oni žele u Europu među civilizirane narode koji pocinju unutra Schengenske granice.

VL
Avatar GRDASIC
GRDASIC
08:17 06.11.2018.

Ispravak netočnog navoda, Kineske kompanije su usredotočene na ulaganje u Kinu i Kineski interes i zaradu, izvoz kineskih proizvoda, poluproizvoda, gradnju. Što se tiče ulaganja u Hrvatsku, to ima smisla u vidu otvaranja velikih kompanija koje bi imale sjedište u Hrvatskoj i poslovale širom Europe. Kineska brodogradnja je na vrhu i svakako postoji i interes za rješenje Uljanika i 3 Maja i to se mora što prije riješiti dok još ima kvalificiranih radnika za koje se trgaju sve veće brodarske kompanije.

VL
CO
Contractor18
08:29 06.11.2018.

The Chinese are already operating the Port of Piraeus in Greece and upgrading the Belgrade-Budapest railway connection for more than 2 billion Euro as a Chinese silk road for trading. Croatia has missed this opportunity and it's too late now.

VL
TT
TTjac
08:37 06.11.2018.

Jedna srednje velika kineska kompanija pojede cijelu kiflu u jednom zalogaju. Samo se vi zaj.....te, žuti će zgaziti svijet, nitko ne ulaže da bi obogatio tebe, nego sebe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.