Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Pitanje važnije od načina izbora šefa države jest odnos između njega i šefa Vlade

Bilo bi posve zrelo kad bi se izbor šefa države prebacilo u Sabor. Jer Hrvatska nije dovoljno bogata zemlja da rasipa novac poreznih obveznika

Komentari 3

JP
jpavicic
10:56 25.02.2019.

Odgovor na pitanje, "kakva bi kome bila bolja Hrvatska", oslikava se kroz djelovanje stranaka, grupa, pojedinaca i vladajuće strukture, pri čemu su u aktualnoj vladi prevladali elementi jugokomunističkog, jugofilskog i četničkog naslijeđa. Jedna od naznaka takvog djelovanja je i prešućena izjava Pupovca u Hrvatskom Saboru, da četnička kokarda nije u Hrvatskoj zakonom zabranjena.

VL
Avatar Vinko
Vinko
13:29 25.02.2019.

O toj temi više puta sam pisao na Barometru. Naravno da je važnije koje ovlasti ima predsjednim države od toga kako se bira. Ali, ako ima samo proti+okolarne ovlasti, tada nema potrebe da bude izravno biran. Autor je pogrješno označioio da i Francuska ima predsjednički sustav kao SAD. Koliko mi je poznato jedino SAD ima predsjednički sustav. U Francuskojnje De Gaulle uveo tzv. polupredsjednički sustav. Ne dopada mi se i može doći do tzv. kohabitacije kad predsjednik nema podršku u parlamentu. Ovaj naš sustav je nešto najgore što može biti. Ja sam da nazvao "povuci-potegni " sustavom. Račan i Mesić su razvlačilki Ustav RH i imamo to što imamo. Bio bi red izmijeniti to i ucesti tzv. kancelarski sustav kakav ima Njemačka, a i druge republike u Europi, pa nešto slično tome imaju i suvremnena ustavne monarhije.

VL
OO
onako_ovlaš
20:27 25.02.2019.

predsjednika u njemačkoj ne bira parlament,to bi novinar valjda trebao i morao znati,a arguement o štedljivosti također nije bitan jer njemačka ima novca za taj trošak,znači druga je politička logika posrijedi,bezvezan članak

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.