Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba dom

Pimpi je ostao sam, njegov Đuro nikad se više neće vratiti

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
26.12.2017.
u 19:46

Sjedio je Pimpi danima na ulici i čekao svog čovjeka, nisu mu smetali ni kiša ni hladnoća, a nisu ga zanimale ni zdjelice s hranom i vodom

Zagrebački beskućnik Franjo Gredelj, poznatiji kao Đuro, i njegov pas Pimpi bili su nerazdvojni devet godina. Đuro je dugo bio bolestan, a prije kratkog vremena završio je u bolnici iz koje se nikada više neće vratiti. 

Pimpi je ostao sam, danima je hodao ulicama kojima su zajedno koračali, tražio ga u trgovinama u koje su zajedno ulazili. Sjedio je satima na istom mjestu i čekao svog Đuru. Nisu mu smetali ni kiša ni hladnoća, zdjelice s hranom i vodom ostajale su netaknute, nije se micao da mu njegov čovjek slučajno ne promakne. Jer uvijek se vraćao, znao je Pimpi da ga Đuro ne bi napustio.

Izbjegavao je nepoznate ljude, bojao se da će ga odvesti, jer jednom kad je njegov čovjek dulje bio odsutan završio je u skloništu. Dugogodišnje poznanstvo s Đurom i Pimpijem iskoristila je gospođa Dubravka Nemet. Uspjele je nagovoriti Pimpija da joj povjeruje, povela ga je svojoj kući i pružila mu privremeni smještaj. Kaže, nije mogla više gledati kako tuguje na cesti.

– Njegove su oči i dalje tužne, zbunjen je i naravno da i dalje čeka Đuru. Kad izađemo na cestu stalno se okreće i traži, ali ga ne vodim njihovim putevima da mu ne bude još teže. Pomalo se privikava na život u stanu, pristojno se šeće na lajni i slaže se sa psima koje sretnemo  – kaže nam gospođa Nemet. Dodaje da kod nje pas ne može i ostati jer već ima puno životinja o kojima se brine. No, ne želi da ide u sklonište, želi mu novi dom u kojem će ga voljeti jednako kao što ga je volio njegov Đuro. Jer, Đuri je Pimpi bio sve što je imao, još uvijek se ne zna ni tko će ga pokopati, što nam je potvrdila i gospođa Vesna Jakovac koja je često pomagala Đuri.

U bezuvjetnu ljubav čovjeka i psa uvjerili smo se i sami kad smo krajem lipnja sudjelovali u potrazi za Pimpijem, koji se izgubio nakon što je Đuro završio u bolnici. Njihov susret poslije nekoliko tjedana razdvojenosti rasplakao je sve koji su mu svjedočili. O odanosti i ljubavi psa i beskućnika lijepe riječi imaju i svi susjedi iz njihove ulice. Svi oni žele da Pimpi dobije novi dom, zato jer je to zaslužio i u spomen na dobrog čovjeka Đuru. I svi bi pomogli, ali psu ne mogu pružiti smještaj.

Ako imate rješenje, javite se gospođi Nemet na 099/7546596 ili u našu redakciju na 091/6300476.

Ključne riječi

Komentara 4

NA
Narcis660
00:17 27.12.2017.

To je valjda najveci najodaniji i jedini covijekov prijatelj koji te nikada nebi ostavio.Neopisiva je to poveznica i ljubav vjerujte mi imam psa i znam o cemu pisem . Vjerujem da postoje ljusi velikog srca i da ovaj pas nije zasluzio zavrsiti pos necijim kotacima ili crknuti od hlanoce i gladi.

FA
fake
23:10 26.12.2017.

Tužna priča sa nadam se, sretnim završetkom.

SE
serđo12
23:14 26.12.2017.

cekao svog covjeka??pa valda gospodara ili vlasnika?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije