Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stožer na tržnici

Piljarica Ljubica: Jedino me muči što se kampanja i sjetva poklapaju

'12.07.2012., Djakovo - Poznata prodavacica voca i povrca na trznici bit ce prva zena koja ce se kandidirati za gradonacelnika grada Djakova. Ljubica Puljic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
17.04.2013.
u 17:00

Poljoprivrednica Lj. Puljić svoj će izborni stožer imati na mjestu gdje već 13 godina prodaje povrće, koje kupuje i Zoran Vinković

Stožer joj je na tržnici – na klupici. Dok prodaje povrće, kupcima će dijeliti i svoj predizborni program. Piljarica Ljubica Puljić (55) hrabro se upustila u utrku za gradonačelnicu Đakova.

– Gledajte me samo! – govori kroz smijeh. Ima pune ruke posla, a sastavlja i listu za Gradsko vijeće. Ne sumnja da će uspjeti skupiti potpise za kandidaturu.

– Sama ću ih prikupljati, na tržnici i po kafićima – navodi. Šali se kako je jedino nezgodno što se kampanja poklapa sa sjetvom, ali sve se, kaže, može kad se hoće.

– Bit će to kampanja bez kune – dodaje. Plakate će joj izraditi prijatelji, a bit će upola manji od onih s kojih se smiješe lica stranačkih kandidata. Otvorila je i profil na Facebooku. Ljubica je majka dvoje djece, a nedavno je krstila peto unuče. Osnovala je OPG prije 13 godina u naselju Budrovcima, gdje i živi. No, nije ona, ističe, u životu bila samo piljarica. Po struci je ekonomistica, a bila je među prvim ženama u Jugoslaviji koje su položile vozački ispit za kamion, još 1982. Osim kao službenica, kruh je do rata zarađivala i za upravljačem kamiona. Biračima obećava da će dovući investitore i otvoriti 1000 radnih mjesta. – Znam govoriti, ali ne želim lagati – ističe. Ima ponude i iz stranaka, ali ih odbija. Suprotstavit će se 19. svibnja i HDSSB-ovu gradonačelniku Zoranu Vinkoviću. – I on kupuje moje povrće – kaže. U 774 godine, Đakovo još nije imalo kandidatkinju za gradonačelnicu.

\'Kandidat\' za gradonačelnika Zadra kampanju započeo proseći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije