Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenske neprilike

Pijavica u Primoštenu poharala tržnicu, općinsku zgradu, park...

pijavica
Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.05.2010.
u 13:11

Na krovu crkvice sv. Jere Primoštenci su ujutro zatekli masivnu željeznu kostrukciju s plavom tendom koja je poput lista papira doletjela s obližnje tržnice.

– To vam je tutnjalo k'o da je prošlo deset vlakova. Sve se treslo. Ja sam mislija da će sve odnit' - slikovito je stariji Primoštenac opisivao čudesnu vremensku nepogodu koja je u petak nešto poslije ponoći zadesila Primošten.

No još slikovitiji od njegovih riječi bio je prizor koji su Primoštenci ugledali nakon svitanja: na krovu malene kamene crkvice sv. Jere u središtu mjesta stajala je zakačena golema plava tenda s teškom metalnom konstrukcijom, koja je poput lista papira doletjela s obližnje tržnice na kojoj su bili razbacani štandovi i kontejneri za smeće.

- Prestrašno! Ovo ja još nisam doživio. Bacalo je štandove od željeza teške po 500 i 600 kilograma i kamene blokove od dvjesto kila - čudio se Vinko Huljev, jedan od vlasnika štandova na primoštenskoj tržnici.

Uz tešku kišu i tuču, gromoglasnu grmljavinu i orkanski vjetar, čini se da je u tih nekoliko minuta srce Primoštena pogodila i pijavica. Ta, u nas srećom rijetka nepogoda koja nalijkuje svojevrsnom minitornadu, pristigla je s mora i poharala područje uz zgradu Općine Primošten s koje je otpalo nekoliko prozora te okolne kafiće, tržnicu i nedavno uređeni park u kojem je crkva, kojoj je djelomično oštećen i križ.

Pijavica je potom krenula put primoštenskog kružnog toka, autobusnom kolodvoru i fontani te oštetila i njih i nekoliko automobila. Načelnik Stipe Petrina najavio je proglašenje elementarne nepogode u Općini Primošten, koja inače 10.
svibnja obilježava općinski dan i blagdan mjesne zaštitnice Gospe od Loreta.

Ključne riječi

Komentara 3

HT
Hodi_tamo
22:42 08.05.2010.

Da,da i BOG Kaznjava PRIMOSTEN iz razloga sto su dopustili da uhapse generala GOTOVINU Heroja,DOMOLJUBA,HRVATA koji ni kriv ni duzan lezi u DEN HAGU!!!!! I Bog hoce PRAVDU!!!!!!!!!

Avatar marquis
marquis
08:42 09.05.2010.

Vidim da ima još idiota koji pišu komentare...

DU
Deleted user
10:56 10.05.2010.

Dalmatinci, govorite kao Srbi ZAKAČITI umjesto ZAKVAČITI kako velimo mi ostali Hrvati. Ispravljajte se ... ako niste čede i delate to namjerno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije