Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj kolarić

Picula: Izbacivati iz stranke treba samo u krajnjim situacijama

Tonino Picula
Patrik Macek/PIXSELL
27.09.2013.
u 12:40

Nakon toga, ako se pokaže da ona doista nije u pravu nego da su drugi u pravu, onda mora snositi konzekvencije – rekao je Picula o davanju još jedne prilike izbačenoj Aleksandri Kolarić.

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula, govoreći o izbacivanju Aleksandre Kolarić iz stranke, kazao je za Radio Sljeme da bi se ta mjera trebala donositi samo u dramatičnoj situaciji, piše HRT.

– Mislim da bi ona u okviru stranke trebala iskoristiti sve instance naprosto da još jednom progovori o tome. I nakon toga, ako se pokaže da ona doista nije u pravu nego da su drugi u pravu, onda mora snositi konzekvence. Ali svakako to je nepopularno, to je mjera koja se mora donijeti svakako u krajnje dramatičnim situacijama. Da li je to tako, ja nisam član Predsjedništva SDP-a, ja sam član Glavnog Odbora, tako da nisam bio na toj sjednici i ne znam kako je tekla ta rasprava – rekao je Picula o davanju još jedne prilike izbačenoj Aleksandri Kolarić.

Članove treba izbacivati samo "u krajnjim situacijama"

– To je mjera koja se mora donijeti samo u krajnjim situacijama – komentirao je Picula mjeru isključivanja članova iz SDP-a. Aleksandra Kolarić jučer je na svom Facebook-profilu napisala da je dobila dopis o isključenju iz stranke. "Dobila sam danas dopis o isključenju iz SDP-a, bez ikakvog obrazloženja, bez zapisnika sjednice i bez mogućnosti žalbe. Verbalni delikt na najvišoj stranačkoj razini", napisala je Kolarić.

Predsjedništvo stranke isključilo ju je zbog teksta i izjava u kojima je kritizirala šutnju SDP-ovaca o "lex Perković" te je tu situaciju usporedila sa šutnjom dužnosnika HDZ-a tijekom vladavine Ive Sanadera. Visoki dužnosnici SDP-a objašnjavali su da su izbacili Kolarić jer je "neprihvatljiva usporedba SDP-a s HDZ-om Ive Sanadera".

>>Kolarić i službeno isključili iz SDP-a: 'Nanijela je štetu stranci'

>>Kolarić: Račanov tekst obiluje netočnim tezama i pretpostavkama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije