Naslovnica Vijesti Hrvatska

Picula i Stier u Washingtonu predstavljaju Hrvatsku u EU

Hrvatski eurozastupnici u Pentagonu, State Departmentu i Bijeloj kući sudjeluju u 'hrvatskom tjednu', promociji Hrvatske kao najnovije članice Europske unije
04. prosinca 2013. u 11:16 1 komentara 515 prikaza
Tonino Picula i Davor Stier
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/5

Tonino Picula i Davor Stier, na suprotstavljenim stranama kao hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, skupa su odletjeli u Ameriku. U Washingtonu sudjeluju u "hrvatskom tjednu", kojim se obilježava naš ulazak u Europsku uniju.

To je zapravo prvi put da se Hrvati, kao punopravni Europljani, predstavljaju na važnim mjestima američke moći: obilaze Bijelu kuću, State Department i Pentagon, a drže i predavanja pred tamošnjim studentima, te su u posjetu hrvatskom veleposlanstvu.

Tako su iz Ureda eurozastupnika Picule obavijestili da su bili na Sveučilištu Johns Hopkins i govorili o putu Hrvatske u EU i njenoj ulozi i odnosima sa susjedima u regiji, na Balkanu. Zatim su s hrvatskim veleposlanikom u SAD-u Joškom Parom održali sastanak, a susreli su se i s veleposlanikom EU u SAD-u, Joãom Vale de Almeidom i direktorom Odjela za južnu i centralnu Europu u State Departmentu, Jonathanom Mooreom.

U programu do petka eurozastupnike u Washingtonu čekaju i sastanci s predstavnicima europskih institucija u Americi, obilazak kulturnih događaja i rasprava u Pentagonu, o sigurnosnoj situaciji na Balkanu.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar airbizz
    airbizz:

    koliko mi je poznato,turistička zajednica hrvatske treba promovirati hrvatsku.stier i picula prezentiraju hrvatsku kod goldman sacha,exxona,shevrona,jp morgan(inače njega pokriva agrokor),i ostalim korporativnim zvjerima.