Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet ga sele

Petrača vratili u zatvor, zbog torture tražit će zaštitu u Europi

petrac
D. Puklavec/24sata/PIXSELL
06.10.2010.
u 22:39

Hrvoje Petrač je iz Varaždinskih toplica vraćen u zatvor, ali ne, kako se nadao, u Varaždin ili neki bolji nego u Bjelovar.

Hrvoje Petrač u 14.30 sati, nakon što je "odradio" posljednji dan terapije, iz Varaždinskih toplica vraćen je u zatvor, ali ne, kako se nadao, u Varaždin ili neki bolji nego u Bjelovar. Osiguranje je, kako je to uobičajeno u njegovu slučaju, bilo jako. Rješenje o premještaju doneseno je dan prije, Petraču je uručeno danas ujutro, što znači da je, kaže njegov odvjetnik Velimir Došen, napisano bez uvažavanja nalaza liječnika i otpusnog pisma u kojem stoji da je Petraču zdravstveno stanje i dalje loše te da mu potrebna daljnja fizikalna terapija. Ogorčen, najavljuje prigovor.

– Nakon svih premještaja koje smo tolerirali, ovo je prevršilo svaku mjeru. To je svojevrsna tortura, pa čovjek i zbog zdravstvenog stanja i prema omjeru kazne ima sve uvjete za smještaj u otvoreni tip kaznionice – govori Došen. Napominje i da su iz zatvorskog sustava obećali da će imati na umu zdravstveno stanje, no to nisu učinili pa mu jedino preostaje tražiti zaštitu Petračevih prava preko europske Komisije za prevenciju torture zatvorenika, čije mišljenje uvažava i sud u Strasbourgu.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Rubirosa
Rubirosa
13:11 08.10.2010.

Pustite Petraca na slobodu i tako je nevin, a u aps strpajte Fiskala Velju Mutavog....;)

KU
kukuriku
23:18 06.10.2010.

ako se prituzi u Strassbourg.., neizajde vani baren jos 20 godina....(jedino ako mu Mesic ne sredi priko veze..).............

OB
-obrisani-
21:10 07.10.2010.

Zabranite mu notebook u zatvoru. Pa ga neće boljeti leđa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije